Best, men ikke mest populær

SUVERENT BEST: Ingen kan matche Tiger Woods når det gjelder meritter. (Foto: Jamie Squire, Getty Images)

Spillerne synes Tiger Woods er best, men han er langt ifra den mest populære.

Det respekterte Golf Magazine gjennomførte i april i år en undersøkelse blant 70 av spillerne på PGA-touren. Et av spørsmålene var hvem de helst skulle se misse en avgjørende putt fra én meter for å vinne en major. Der fikk Woods 14 prosent av stemmene, mens Kevin Na kom på andreplass med ni prosent. Sergio Garcia var nummer tre med åtte.

31 prosent av spillerne mente imidlertid at ingen golfspiller fortjente en slik nedtur.

Når det gjelder popularitet, står Fred Couples høyt i kurs hos sine kolleger. Han kom best ut når spillerne ble spurt hvem de helst ville gå en runde sammen med. Woods kom aldri inn på den listen, men han var høyt opp på tourens "hot heads"-liste (spillerne som er hissigst). Pat Perez og Woody Austin delte førsteplassen med 20 prosent av stemmene, mens Tiger kom på tredje med seks prosent.

Woods ble imidlertid stemt fram som golfens nåværende beste spiller (52 prosent av stemmene), med Phil Mickelson på en god andreplass (26 prosent). Ernie Els kom på tredje med seks prosent.

Med 15 prosent av stemmene ble Anthony Kim stemt fram som spilleren med den beste svingen, mens Tiger og Steve Elkington delte andreplassen med åtte prosents oppslutning.

Ian Poulter, som har sin egen kleskolleksjon, ble stemt fram som den best kledde, mens John Daly - ingen overraskelser her, akkurat - må tåle å havne i den andre enden.

Samtlige resultater blir publisert i oktoberutgaven av Golf Magazine.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.