Beste jente får trene med Tutta

Titleist Tour inspirerer de unge med Europa-tur og trening med Suzann Pettersen.

Når norske juniorgolfere for alvor slår i gang sesongen 1. mai, er det med helt nye mål i sikte. Titleist Tour er det øverste turneringsnivået for junior elitespillere i Norge og inkluderer også NM for juniorer.

Turneringsserien arrangeres av Norges Golfforbund i nært samarbeid med de syv golfklubbene der turneringene skal arrangeres i 2010.

Nesten 200 spillere får prøve seg på Titleist Tour i løpet av sesongen 2010, og beste jente sammenlagt får trene med Suzann Pettersen i Florida på slutten av året.

Årets vinnere av de enkelte turneringene på guttesiden får være til stede på finalekvalifiseringen til neste års European Tour som spilles på PGA Golf Catalunya i desember.

- Vi ønsker å gi de beste juniorene et innblikk i den internasjonale toppgolfen, og håper en premie i form av en studietur til Suzann eller Europa Tour-kvalifiseringen vil inspirere, sier sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund.

Etter noen år med fokus på utenlandsturneringer for de beste norske juniorene, har NGF i 2010 bestemt at Titleist Tour skal prioriteres.

- Skal vi heve nivået i Norge er det viktig at de beste norske stiller på de viktigste norske turneringene. I og med at aldersgrensen også er hevet til 19 år bør årets utgave av Titleist Tour bli den beste noen sinne, avslutter Scheie.

 

Nyvinning med Footjoy

Nytt i 2010 er at NGF har lagt inn Footjoy Challenge som en del av turneringsserien. I Footjoy Challenge har arrangørklubbene plukket ut til sammen ni hull fra de syv forskjellige banene, og den spilleren med lavest score på disse hullene vinner en utstyrsavtale med Footjoy.

 

Om Titleist Tour 2010

Titleist Tour er åpen for spillere mellom 13 og 19 år som gjennom oppnådde resultater i regionale turneringer (B-Tour) har kvalifisert seg til deltagelse. Turneringsserien spilles over syv helger på forskjellige baner i Norge.

 

Terminlisten for Titleist Tour 2010

1. - 2. mai, Stavanger GK

5. - 6. juni, Moss & Rygge GK

26. - 27. juni, Meland GK

22. - 23. juli (tors.-fre.) Losby GK (Matchturnering)

7. - 9. aug. Hauger GK (NM jr)

11. - 12. sept. Skjeberg GK

25. - 26. sept. Kragerø (Finale, slagspill)

Vinnere av Titleist Tour 2009 var Elisabeth Haavardsholm (Oslo GK) og Fredrik Fossum (Drammen GK).


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.