- Den beste uka på touren

GLEDER SEG: Martin Kaymer stortrives på de klassiske banene i Skottland. (Foto: Richard Heathcote, Getty Images)

Martin Kaymer er ikke i tvil.

Verdenssekseren gleder seg stort til denne ukens turnering på Europatouren - Dunhill Links Championship - turneringen som går over tre ulike baner i Skottland. Og det er ikke småtteri av noen baner de skal spille på heller. St. Andrews, Carnoustie og Kingsbarns - bare navnene er nok til å gi amatørspillere vann i munnen. Og det er ingen tvil om at spillerne selv setter pris på turneringen. Det er et svært sterkt startfelt som slår ut sine første baller torsdag. Luke Donald, Lee Westwood, Rory McIlroy, Charl Schwartzel og Dustin Johnson - bare for å nevne noen - er på plass.

- Mange spillere sier Augusta er paradis, men St. Andrews er paradis for meg, sier Martin Kaymer. - Det er golfens hjem, det er her jeg føler meg mest komfortabel. Vi spiller på tre fantastiske baner, så dette er den beste uka i året på Europatouren.

Tyskeren har gjort det til en vane å prestere bra i pro-am-turneringen. Han vant i fjor, og ble nummer to i 2008. Og i år skal han spille sammen med sin far Horst samt ha sin eldre bror Philip på bagen.

- Jeg gleder meg veldig. Det er svært sjelden du drar til en turnering og er så oppglødd som dette, sier 26-åringen.

Han tror Carnoustie blir den vanskeligste banen.

- Du kan score bra på St. Andrews og Kingsbarns - hvis været er bra - men på Carnoustie er det bra hvis du klarer par. Det er fortsatt en god score, mener han.

Kilde: Reuters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.