Billing overlistet Bertheussen i omspill

Billing overlistet Bertheussen i omspill

I FORM: Elias Bertheussen ligger an til å sikre seg Challenge Tour-billett i 2015. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Elias Bertheussen ledet lenge i avslutningsrunden av Kitchen Joy Championship, men en imponerende sluttspurt av Jesper Billing tvang nordmannen ut i omspill. Der avgjorde svensken på det andre omspillshullet.

Bertheussen ledet turneringen med ett slag før fredagens tredje og avsluttende runde. Der fortsatte han hvor han slapp med sitt solide spill, og var to under par etter halvspilt runde. Han hadde på det tidspunktet økt ledelsen til to slag, og holdt stø kurs mot årets tredje Nordic League-triumf.

 

Så startet Jesper Billing sitt birdiekjør.

 

Svensken gjorde fire birdies fra hull 12 til 17, og vippet Bertheussen ned fra toppen av leaderboardet. Bertheussen gikk de samme hullene på en under par, og trodde han var avhengig av birdie på det siste hullet for å komme i omspill. Like før han ankom hull 18 hadde Billing imidlertid avsluttet med bogey, og Bertheussens lange birdieputt var plutselig for seier. Putten så lenge bra ut, men stoppet akkurat noen rotasjoner kort i linjen.

 

I omspill bar det tilbake til hull 18, der de utvekslet hvert sitt par. Et kvarter senere avgjorde Billing turneringen på det samme hullet ved å senke en lang birdieputt.

 

Dermed måtte Bertheussen ta til takke med andreplass, og en sjekk på 5 900 euro (48 000 NOK).

 

Dette var faktisk tredje gang Bertheussen har måttet gå ut i omspill denne sesongen. I juni havnet han i playoff på Hauger Golfklubb, da han tok sin første proffseier noensinne i Nordea Challenge. Der trengte han fire omspillshull for å avgjøre.

 

For en måned siden måtte han ut i omspill på ny i Landeryd Masters. Der tapte han, men ble med andreplassen direktekvalifisert til trinn 2 av Q-School senere i høst.

 

Det gjenstår nå bare tre turneringer av årets Nordic League-sesong. Fredagens andreplass gjør at han nå er enda et stort skritt nærmere Challenge Tour-kortet for neste sesong. Han er likevel ikke hundre prosent sikret den viktige topp-5-plasseringen på Nordic League-rankingen.

 

Han blir fortsatt værende på fjerdeplass, ligger helt inntil Steven Jeppesen (Sverige) på tredjeplass, og har samtidig fått en luke på rundt 6 000 euro ned til 5. plassen.

 

Seiere i de neste Nordic League-turneringene er verdt fra 8 064 til 10 800 euro, så flere spillere har fortsatt mulighet til å ta igjen Bertheussen.

 

Bertheussen har spilt inn 30 521 euro på Nordic League i år. Like imponerende som hans fjerdeplass så langt, er at han har gjort det på langt færre turneringer enn sine konkurrenter. Trondheim GK-golferen har spilt 9 turneringer i år. Til sammenligning har de tre spillerne over ham på listen, Jacob Glennemo, Jesper Billing og Steven Jeppesen alle spilt 20 hver seg.

 

En topp-5-plassering i Nordic League vil bety kategori 13 på Challenge Tour i 2015, og et tilnærmet fullt turneringsprogram. Joakim Rask, Jeff Winther, Jesper Kennegård og Niclas Johansson spiller i år på Challenge Tour etter å ha fått kortet gjennom fjorårets Nordic League. Denne sesongen har de alle spilt enten 16 eller 17 av årets 21 turneringer så langt.

 

En annen nordmann som har grunn til å være fornøyd med ukens spill er Stavanger GKs Sondre Ronold. Han delte til slutt 10. plassen, fem bak Billing og Bertheussen. Dette var Ronolds andre topp-10-plassering på Nordic League i 2014. Han var på et tidspunkt fredag helt oppe på andreplass bare to slag bak teten, men gikk de siste ni hullene på en over par.

 

Neste Nordic League-turnering, Lindahl Masters på Nordea Tour spilles på Vallda G&CC i Sverige fra 25. til 27. september.

 

Resultater

 

Nordic League Ranking

 


 

 

 

Runde 2

 

Elias Bertheussen fortsetter å imponere i Kitchen Joy Championship. Han beholder ledelsen i Ecco Tour-turneringen før siste runde.

Trønderen både startet og avsluttet torsdagens runde med en ledelse på ett slag. Med runder på 65 og 66 slag ligger han nå imponerende 13 under par etter to runder, ett slag foran danske Daniel Løkke.

 

Bertheussen gjorde imponerende syv birdies, og sin eneste bogey for turneringen torsdag.

 

– Ny solid runde! Spilte veldig fint i dag også og er i en god posisjon med et slags ledelse etter en 66 runde og -13 totalt Skal druse på og gjøre det jeg kan for å spille en ny god runde i morgen, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Bertheussen og Løkke slår ut i lederball sammen fredag klokken 09.00. Skulle Bertheussen vinne turneringen vil det være hans tredje Nordic League-seier for sesongen, og en toppplassering vil all sikre ham Challenge Tour-kortet for neste sesong.

 

Han ligger på fjerdeplass på Nordic Golf League-rankingen når bare fire turneringer gjenstår av årets sesong. Topp-5 ved sesongslutt sikrer spillerett på neste års Challenge Tour, og Bertheussen er i tillegg allerede garantert i trinn 2 av Europa-tourens Q-School-kvalifisering.
 

En topp-5-plassering i Nordic League vil bety kategori 13 på Challenge Tour i 2015, og et tilnærmet fullt turneringsprogram. Joakim Rask, Jeff Winther, Jesper Kennegård og Niclas Johansson spiller i år på Challenge Tour etter å ha fått kortet gjennom fjorårets Nordic League. Denne sesongen har de alle spilt enten 16 eller 17 av årets 21 turneringer så langt.

 

Elias er ikke den eneste nordmannen med vinnersjanser i Danmark fredag. Fire slag bak ligger Sondre Ronold på delt 10. plass, mens Christian Aronsen følger ytterlige ett slag bak på delt 12. plass.

 

 


 

 

Runde 1

 

Elias Bertheussen slo tilbake etter forrige ukes Nordea Tour-nedtur, og stormet i ledelse i åpningsrunden av Kitchen Joy Championship.

 

Elias Bertheussen hadde planer om å kjempe om seier i siste runde av forrige ukes Nordea Tour-turnering i Sverige, men med åtte bogeys på avslutningsrunden raste han nedover leaderboardet.

 

Onsdag slo han kraftig tilbake i Ecco Tour-turneringen Kitchen Joy Championship på H.C. Andersen Golf Club utenfor Odense i Danmark. Der har han gått rett opp i føringen.

 

Da dagen var omme stod det fem birdies, en eagle og ikke en eneste bogey på scorekortet.

 

- Jeg tok vare på par 5-hullene, reddet noen fine par og puttet veldig bra i dag, sier Bertheussen til Norsk Golf. Han understreker at han klarte å legge forrige helgs skuffelse raskt bak seg.

 

- Jeg tenkte ikke så mye på det. Det er dessverre slik som skjer av og til. Jeg prøver heller å fokusere på at jeg har spilt mye bra den siste tiden, forteller han.

 

Med 65 slag leder han med ett slag over seks andre spillere: svenskene Christofer Blomstrand, Jacob Glennemo, Steven Jeppesen, Simon Malmberg, Andreas Andersson og danske Nicolai Tinning. Jeppesen og Glennemo er forøvrig blant spillerne som ligger over Bertheussen på årets poengliste.

 

Det er flere nordmenn som leverte varene i Danmark onsdag. To slag bak Bertheussen har Sondre Ronold (Stavanger GK) lagt seg på en foreløpig delt 8. plass. Hans scorekort ble av det fargerike slaget med imponerende ni birdies, samt to bogeys og en dobbelbogey.

 

Ytterlige to bak Ronold ligger Christian Aronsen på delt 18. plass.

 

Totalt spiller åtte norske spillere i Danmark denne uken.  Du kan følge utviklingen her.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.