Birdiefest for Petterson

60-runde: Carl Petterson klatret til andreplass i Canadian Open med en 60-runde. (FOTO: Getty Images)

Svenske Carl Petterson var nesten litt skuffet etter 60-runden i Canadian Open.

Det høres kanskje rart ut å være skuffet over en 60-runde og etter å ha satt turneringsrekord i Canadian Open, men svenske Carl Petterson var nettopp det. Grunnen er at han var så utrolig nære å bli den femte spilleren i PGA-historien med 59, og det er en sjanse man ikke får så ofte. Og det var sisteputten på 18.hullet som hoppet ut av koppen.

– Det var faktisk en vanskelig putt å få fram til hullet ettersom det var rett oppover. Jeg sa til meg selv at jeg ikke kunne la den bli kort. Jeg slo en bra putt, og det så lovende ut. Med 15 cm mindre fart, hadde den kanskje gått i, sa Petterson til pressen etterpå. Birdieputten gikk i venstre hullkant, og snurret ut.

Dermed ble det 60 i stedet for 59, i en runde som besto av par, sju birdier og to eagler. 

- Selvsagt er jeg glad for det, men å gå en 59-runde, ja, jeg vet ikke hvor mange sjanser i løpet av golflivet man får til det. Jeg hadde elsket å se den putten gå i, sa Petterson. 

Fredag klarte han såvidt cuten i Canadian Open, men med superrunden tredje dag spratt han opp til andreplass, 11 slag under par. Dean Wilson leder, 15 under par. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.