Birdiefesten fortsetter - Engell i storform

GLEDER SEG: Anders Engell smilte bredt etter dagens flotte 65-runde på Byneset. (Foto: Kristin Moe Krohn)

– Det er deilig når det klaffer, sier Anders Engell som idag var beste nordmann i Norwegian Challenge etter en flott 65-runde.

23-årige Anders Engell har spilt stødig og stadig bedre golf gjennom tre runder av Norwegian Challenge, og før finalerunden søndag ligger han på en delt 6. plass.  

– Jeg har spilt smart, kommet på fairway, og har benyttet de sjansene jeg har skapt, sa en smilende Engell etter runden. Det bekreftes av scorekortet som forteller om åtte birdies, en bogey og resten par. Med  - 7 i dag,  har oslogutten spilt like bra som herren i teten, Kristoffer Brober.  Beste runde på 63 slag  sto engelske Matthew Southgate for, og han spratt dermed 46 plasser opp på leaderboardet.

Engell  som nettopp er ferdig med St. Mary's college i California, står på springbrettet til å begynne sin profesjonelle golfkarriere, men første skal han delta i VM for amatører som går i Tyrkia i oktober. – Jeg gleder meg skikkelig til å bli proff, sa han og smiler bredt. Men aller først gleder han seg til en ny runde på Byneset søndag:  – Det er skikkelig gåy å spille med sammen med så gode golfere!

 

Tett i toppen

Bare ett slag skiller Kristoffer Broberg og Alvaro Velasco i teten. De to rykket litt fra gårsdagen storspiller Oliver Wilson, som nå bare ligger to slag foran Anders Engell. Adrien Bernadet fra Frankrike og argentineren ligger Rafa Echenique deler 4. plassen ett slag foran Engell som ligger to slag foren Knut Børsheim.

Børsheim har benyttet dagen godt, og selv om han "la igjen noen slag", så kunne han signere et bogeyfritt scorekort med seks birdies. 

– Jeg spilte stabilt, og imorgen skal jeg gå -8 - det blir bra: - 2,- 4, -6 og -8, sa en fornøyd Knut Børsheim som nå ligger på delt 14. plass og i god posisjon til å klatre på leaderboardet imorgen.

Elias Bertheussen spilte ustabilt i starten, men på de siste ni lysnet det litt.

– Jeg slet fra tee idag og kom aldri helt i posisjon. Puttene havnet mye på hullkanten. Men jernen var solide, sa Bertheussen som var litt mellomfornøyd med dagen. Imidlertid kom han inn to under par, og ligger på midt på tabellen med -10. Han er også i posisjon til å oppnå sin beste plassering på Challenge Touren i år. Best til nå er 40 plass fra Challenge Provincia di Varese i slutten av juni. 

 

I bunnen

Den resterende norske innsatsen var ikke helt på topp idag. 

Espen Kofstad kom inn to over par, og ristet på hodet over hvor dårlig han hadde lest greenene. – Når jeg tror jeg putter bra og bommer med to kopper sidelengs, da er det vanskelig å komme tilbake, sa Kofstad, sliten, men dog med et smil: 

– Imorgen skal jeg kose meg, så skal jeg kjøre hjem, ha en uke fri og bli  fresh til Rolex Trophy i Geneve om to uker, avsluttet han før han stakk for å gå på bursdagsmiddag med familien.

Christian Aronsen ristet også på hodet: – Lite å skrive hjem om i dag, var kommentaren etter at han avsluttet på par, og gikk for å ordne opp litt på drivingrangen. Anders Kristiansen gikk en under par og er nå på -6.

 

Imorgen

 Kristiansen og Kofstad starter det som forhåpentligvis blir en ny birdiefest på Byneset imorgen. Utslag er kl 07.50. Elias Bertheussen slår ut 09.25, mens Børsheim står på tee kl 10.40.

Engell går ut i nest siste ball morgen, sammen med Adien Bernadet fra Frankrike og Rafa Echenique kl 11.10. Og lederballen er i dag som i går: Broberg, Velasco og Wilson, kl 11.20  

I følge yr.no skal solen skinne over Byneset imorgen med svak vind fra nordøst. Forholdene skulle da være de beste for både spillere og publikum. 

 

Runde 3 - midtveis

Moving day på Norwegian Challenge byr på golf av ypperste klasse og mer birdiefest, og Knut Børsheim er blant festdeltagerne. Ved runding ligger han tre under par.

Regnet har heldigvis tatt en pause, når 63 topp golfere fra 17 nasjoner er i sluttspillet om en premiepott på 175 000 euro. Nivået er det ikke noe å si på. Alle som spiller i dag har gått bedre en fem slag under par i de to første rundene av Norwegian Challenge.

Tidligere Ryder Cup-spiller Oliver Wilson slo ikke et dårlig slag og spilte sitt livs beste runde fredag, 10 slag under par. I dag måler han krefter i ball med spanske Alvaro Velasco som har levert to runder på 65 slag og svenske Kristoffer Broberg, som også tydeligvis er i flytsonen med en totalscore bare ett slag bak lederduoen. De ligge foreløpig helt likt etter to hull, år dette skrives. 

I dette selskapet er det også seks norske spillere. Europatourspiller Knut Børsheim har en god start på dagen. Det samme har Anders Engell som har spilt to under par på de første ni. Begge de to nordmennene ligger nå på -9 totalt. Begge ligger på en foreløpig 14. plass, seks slag bak lederballen.

Elias Bertheussen har hatt en ujevn start, to bogeys og to birdies betyr en foreløpig par i dag for lokalfavoritten. 

Christian Aronsen runder på par i dag.   Espen Kofstad som fyller 25 år i dag, har ikke hatt en like god start, en dobbeltbogey på første hull kunne han gjerne vært for uten. Anders Kristiansen har også en kranglete start, men det er mange hull igjen.

 

Publikum velkommen

De første to dagene av Norwegian Challenge har det vært et par hundre tilskuere, i følge daglig leder på Byneset, Terje G. Aasen. Han inviterer alle golfinteresserte som tilbringer helgen i Trøndelag til å bli med på birdiefesten på Byneset. Tar man turen i dag bør man ha på seg ull under og vindtøy. I morgen er det spådd 16 grader og sol, så det er jo lov å håpe på en solfylt finaledag. 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.