Birdiemagi ga seier

VANT I SKOTTLAND IGJEN: Storebror Edoardo Molinari sørget for sesongens andre seier med tre strake birdier på de tre siste hullene. Også sesongens første seier kom i Skottland. (FOTO: Getty Images)

Med en magisk avslutning klarte Edoardo Molinari å knipe seieren i Johnnie Walker Championship foran australske Brett Rumford. 

Begge Molinari-brødrene slet på sisterunden da de gikk sammen i lederballen. På det meste lå Edoardo tre slag over par på runden, etter fire bogeyer. Men så sa storebror takk for seg og ville være med i jakten på seier, opphentingen startet på hull 16.

Da Edoardo var på hull 16 ledet australske Brett Rumford i klubbhuset, ni slag under par. Da Edoardo var på hull 17 var det likt mellom ham og Rumford, og det brygget opp til omspill om seieren. Men italienske Molinari ville det annerledes, så han klinket til med birdie også på siste hull, hans tredje på rad. 

Det ble dermed en dramatisk og meget spennende avslutning på turneringen, med italiensk seier til storebror Molinari som endte totalt ti under par. Rumford var ni under. 

Edoardo gikk i lederball med lillebror Francesco på sisterunden, men lillebror kom til kort og endte tre over par for dagen, sju under totalt og en delt tredjeplass. 

Det kan virke som Edoardo liker seg i Skottland, hans første seier for sesongen kom nemlig i The Barclays Scottish Open tidligere i sommer. Den andre her på Gleneagles.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.