Birdierace i toppen

KNALLSTART: Tiger Woods leverte sin beste PGA Tour-start siden 2009. (Foto: All Over Press)

Tiger Woods har ristet av seg ryggplagene fra forrige helg, og kjemper i toppen i Boston. Fredagens åpningsrunde på syv under par var hans beste runde for året. (Se video!)

Tiger hadde sin laveste åpningsrunde på tre år på fredag i årets andre sluttspillturnering, Deutsche Bank Championship. Det var likevel ikke nok til å holde ledelsen.

21 år gamle Seung-yul-No fra Sør-Korea, som i fjor sikret kortet gjennom Q-school, imponerte med dagens og sesongens beste score på ni under par, og tar med seg en ledelse på ett slag over Chris Kirk. 

Spillerne hadde ingen problemer med å plukke fra hverandre TPC Boston og dens myke greener, noe hele 55 spillere under par vitner om. Sammen med Tiger Woods på delt tredjeplass, finner vi en rekke store navn i toppen. Rory McIlroy, Louis Oosthuizen, Ian Poulter, Luke Donald og Jason Dufner er alle med i miksen.

Tiger Woods spilte sammen med de to mennene over ham på FedEx Cup-rankingen, Brandt Snedeker og Nick Watney fredag. De to kjemper om å bli en av Ryder Cup-kaptein Davis Love III sitt captain picks på tirsdag. Snedeker scramblet seg på vei til en 69-runde, mens Watney aldri fikk det til å stemme slik han gjorde forrige uke, og signerte for 72 slag. Ingen av dem klarte å holde følge med Tiger.

Dette var den 14. gangen på turneringer i år hvor Tiger starter på par eller bedre. Ironisk nok, har det vært avslutningen på turneringene som har vært Tigers akilleshel de siste ukene. Til tross for tre seiere i år, mer enn noen annen på PGA-touren, har svakt helgespill stukket kjepper i hjulene for ham i flere turneringer - blant annet årets tre siste majorer.

Fredag gikk det meste på autopilot.

Med 16 greentreff og en strekning på seks birdies på rad, som fort kunne blitt syv hadde det ikke vært for en tremeters birdiemiss, viste han at ryggplagene fra forrige helg er vekk.

- Jeg spilte virkelig bra i dag. Jeg slo mange gode slag, og i tillegg puttet jeg bra også. Det var en fin kombinasjon. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg kontrollerte ballen i dag, og da det begynte å blåse opp fortsatte jeg å slå veldig bra slag, sa Woods etter runden.

Til tross for det bunnsolide spillet over 17 hull, ble dagen avsluttet med en sur tone. Etter å ha rullet syverjern-innspillet gjennom green, klarte han ikke å få nok stopp i chippen sin tilbake, og bommet deretter sin par-putt fra fire meter. Woods liret av seg noen gloser, og kastet putteren på bagen sin.

Tilskuerne som ikke hadde fulgt ham tidligere på dagen, kunne fort tro at det var nok en tung dag på kontoret. I stedet var det hans laveste score siden AT&T National på Congressional i 2009.

 

Høydepunkter

 

Intervju

 

(Kilde: pgatour.com)

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.