Birdieshow

"MR.59": Det er lov til å glise bredt etter en 59-runde, 12 under par, på PGA-touren. (FOTO: Getty Images)

Etter førsterunden av John Deere Classic kan Paul Goydos nå kalle seg "Mr.59". Og han leder selvsagt etter fantomrunden. Bjørnstad henger med.

Paul Goydos har flere gode resultater på PGA-touren i år, men i dag spilte han sitt livs runde. 59 slag og tolv under par ga ham mange personlige rekorder. Ikke nok med det, på de siste ni hullene hadde han åtte birdier. Han traff 13 av 14 fairwayer og satte putt etter putt uansett hvor lange de var. Snakk om drømmerunde. 

Sterk Stricker

Man skulle vel kanskje tro at en 60-runde, 11 under par, ville vært nok for regjerende mester i John Deere Classic til å ta ledelsen. Men etter Goydos drømmerunde er Steve Stricker henvist til en foreløpig andreplass, ett slag bak. Stricker fordelte birdiene med fem på første ni, og seks på siste ni, tre av dem på de tre siste hullene. 

Ryder Cup-assistent

Goydos er kanskje ikke det best kjente navnet på PGA-touren, men han er faktisk valgt ut som en av kapteinens assistenter på USAs Ryder Cup-lag i oktober sammen med Davis Love III, Jeff Sluman og Tom Lehman. 

I 2007 vant han to turneringer på PGA-touren, i år er ti delte femteplasser hans beste plassering. Han ligger på 103.plass på årets pengeliste. 

Bjørnstad reddet seg inn

Henrik Bjørnstad reddet det som så ut til å bli en middelmådig runde langt ned på resultatlista, med fire birdier på de siste ni og en på hull to. Tre av birdiene kom på de tre siste hullene. Ellers besto runden av par, bogey og en dobbelbogey. Bjørnstad er med et på delt 55.-plass, to under par. Det er ti slag bak ledende Goydos, så Bjørnstad må sette sammen en god andrerunde for å få spille i helgen. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.