Birdieshow ga ny topplassering

GOD: Både Suzann Pettersen (bildet) og Marianne Skarpnord har god grunn til å være fornøyd med innsatsen i Tres Marias Championship i Mexico. (Foto: All Over Press)

Suzann Pettersen avsluttet med 65 slag i Tres Marias Championship.

Suzann Pettersen vartet opp med et birdieshow uten like under avslutningsrunden i Mexico søndag. I en bogeyfri runde gjorde Suzann intet mindre enn åtte birdier. Dermed avanserte hun kraftig på leaderboard.

Med -10 totalt kjempet Suzann seg inn blant de ti beste, men selv med det som var dagens beste runde i LPGA-turneringen, var det altfor langt opp til tettrioen Ai Miazato, Stacy Lewis og Michelle Wie.

Også Marianne Skarpnord har all mulig grunn til å være fornøyd med turneringen. Etter å ha klart cuten for første gang på LPGA Tour, avsluttet Skarpnord med en 73-runde. Det holdt til en gledelig 27. plass.

Dessverre feilrapporterte LPGA Tour at Marianne hadde gjort albatross på hull fem. Det ble rettet til en bogey (!) først flere timer etterpå. Det resulterte i at flere norske medier, deriblant norskgolf.no, feilinformerte sine lesere i kveldstimene søndag.

Tres Marias ble også en hyggelig avslutning for Lorena Ochoa. Verdenseneren satte punktum på en fantastisk karriere ved å bli nummer seks i sitt eget hjemland.

Se Suzanns scorekort / Se Mariannes scorekort

FRA LØRDAG:

Både Marianne Skarpnord og Suzann Pettersen gikk på par under tredje runde av Tres Marias Championship i Mexico lørdag. Men de to 72-rundene - som medfører at Tutta er på 17. plass og Marianne på 23. plass totalt - hadde sine oppturer og nedturer.

Skarpnord hadde hele fem birdier og fem bogeyer, mens Pettersen hadde to av hver.

- Denne banen er som en berg-og-dal-bane. Det går opp og ned, og du er ikke i mål før ballen faller i hullet på attende, skriver Tutta på sin twitter-profil.
Skaprnord åpnet knallsterkt med birdier på hull fire, fem og seks. Men tre bogeyer kom like raskt før runding.
Før finalerunden søndag er imidlertid det meste av håp ute for en plassering helt i teten. Med -4 totalt er Suzann Pettersen i skrivende stund hele ti slag bak ledelsen - og da har teten fortsatt en del hull igjen å spille.
FRA FREDAG:
En ny runde på -1 sørget for at Marianne Skarpnord klarte cuten for første gang på LPGA Tour fredag. Også Suzann Pettersen er klar for helgespill etter en enda bedre runde, på -3.
Skarpnord var spesielt skarp på første ni, hun rundet tre under par, men måtte tåle tre bogeyer før hun avsluttet med birdie. Dermed ligger Sarpsborg-jenta på 33. plass i Tres Marias Championship i Mexico etter to runder.
Suzann Pettersen er på 25. plass, ett slag foran Skarpnord. Tutta noterte hele seks birdier på fredagens runde, og viste at hun er mer enn kapabel til å klatre videre når spillerne går ut på "moving day" lørdag.
Michelle Wie leder på -14 etter to imponerende runder. Lorena Ochoa, som spiller sin siste turnering, er nummer fem med -8.
FRA TORSDAG:
Den norske jenta, som spiller sin første sesong på LPGA-touren, har ikke hatt noen enkel start. Så langt har hun misset cuten i samtlige turneringer hun har deltatt i, og planen for helgens Tres Marias Championship i Mexico var enkel:
Komme seg inn gjennom det første nåløyet.
Og det er hun på god vei til å kunne klare, etter sin åpningsrunde på ett slag under par torsdag. Men det kunne vært mye bedre. Skarpnord var tre under par før det siste hullet, der hun dessverre pådro seg en dobbeltbogey. Hadde det ikke blitt to raske bogeys på hull åtte og ni også, ville torsdagens åpningsrunde virkelig smakt av fugl.
"Hadde det ikke."
Tre ord golfspillere sikkert har sagt mang en gang.
Og det ble altså "bare" en 72-runde. Men det er antakelig Skarpnord godt fornøyd med. Hun ligger i god posisjon til å klare cuten fredag.
Suzann Pettersen er ett slag bak sin norske venninne, etter at hun åpnet med en runde på par, som på den mexicanske banen er 73 slag.
- Jeg trenger flere birdies! Var ikke helt "på" i dag, men jeg har trent litt nå og håper å være "på" i morgen, skriver Suzann på sin hjemmeside.
Tres Marias Championship er Lorena Ochoas avskjedsturnering. Hun ligger på delt tredjeplass etter første runde, etter at hun gikk rundt på sju under par. Det er tre slag etter Ai Miyazato, av mange tippet som Ochoas arvtager. Miyazato gikk altså på hele ti slag under par.
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.