Birdieskred i Boston

BIRDIEMASKIN: Banen i Boston var en lett match for Zach Johnson og store deler av startfeltet fredag. Foto: All Over Press

Zach Johnson leder sammen med Jason Day etter første runde av Deutsche Bank Championship. Tiger Woods fortsatte sine ustabile sesong i samme spor som tidligere.

Fredag ble førsterunden av Deutsche Bank Championship avviklet i Boston, Massachusets. Turneringen som er andre ledd i FedEx Cup-sluttspillet har vært preget av lave scorer etter første dag.
Zach Johnson, Jason Day og Ryan Palmer som gikk sammen i ball kombinerte for utrolige 25 birdier totalt på runden. Stemningen dem imellom var på topp, og ga hverandre "high fives" flere ganger i løpet av runden.
- En vill dag. Slike dager er god underholdning for publikum, sa australske Jason Day i presseboksen etter runden.
- Det var en av de dagene hvor hvis man fikk en god start så bygget man opp et godt grunnlag for resten av runden, noe alle vi i toppen gjorde. Det ga oss en knallstart på dagen, sa Zach Johnson etter runden.
Johnson og Day ligger på topp åtte under par, med hele åtte spillere kun ett slag bak på syv under. Johnson og Day har begge vunnet en gang hver seg på touren tidligere i år, i henholdsvis Crown Plaza Invitational og Byron Nelson Championship.
 
Tiger langt bak
En som fikk det tøffere på fredag var Tiger Woods. Han begynte sin runde med fire bogeyer på de seks første hullene. Derfra skjerpet han seg og gikk resten av runden tre under par. Etter den horrible starten klarte han å styre unna bogeyer resten av runden.
Det var først og fremst drivingen som ødela for ham. Selv hadde han dette å si om runden:
- Det var bare ikke min dag. Jeg klarte ikke å gjøre det jeg prøvde på rent svingmessig. Jeg drivet ikke veldig bra, jeg puttet ikke veldig bra, og jernspillet mitt var ikke så veldig bra. Bortsett fra det var det en god dag, var det en sarkastisk Tiger hadde å si på slutten av dagen.
Tiger, som har pusset mye på svingen sammen med sin nye svingtrener Sean Foley i det siste var optimist før turneringen. Derfor kom fredagens runde på én over som en skuffelse på verdenseneren. Han ligger foreløpig på en 89. plass, ni plasser fra bunnen av resultatlisten. Han er nå avhengig av en god andrerunde for å kvalifisere seg videre til neste sluttspillsfase av FedEx-Cup, BMW Championship på Cog Hill der han er tittelforsvarer.
Jim Furyk som denne uken klarte å stå opp i tide noterte forøvrig en 66-runde, fem slag under par. Han ligger med det på en delt sekstende plass.
 
PS: Det er verdt å legge merke til at helgens turnering  i Boston spilles fra fredag til mandag. Turneringer på PGA-touren spilles vanligvis fra torsdag til søndag.
 
 
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.