Bjørn med tidlig ledelse

DE GAMLE ER ELDST: Veteranen Thomas Bjørn spilte strålende golf under åpningsdagen av The Open Championship. (Foto: All Over Press)

Thomas Bjørn, som var nær ved å vinne The Open forrige gang turneringen var på Royal St George’s i 2003, så navnet sitt på toppen av leaderboarden helt til han tok klubbhusledelsen med fem under par. 

I England: Kaia Means

I 2003 så dansken en treslags ledelse forsvinne da han brukte tre slag for å komme ut av bunkeren på hull 16. I dag slo han det perfekte utslaget på par 3-hullet, og kunne rulle en kort birdieputt i koppen. 

Han ble spurt om det føltes som å ta revansje på hullet som kostet ham The Open-tittelen.

- Det hullet skylder meg ingenting, sa Bjørn. 

- I dag var slaget midt mellom en liten åtter og en stor nier. Jeg valgte nieren, og jeg var lettet da jeg så at den nådde over toppen på greenen. I dag gikk det min vei.

Fra hull 12 og utover gjorde dansken fire birdies på fem hull. Med birdies på hull 2, 7 og 8, og to bogies på 9 og 18, kom han inn med en score på 65, som kan vise seg vanskelig å slå ettersom vinden ser ut til å øke i styrke midt på dagen.

Han la ikke skjul på at han ikke har vært i spilleform i det siste, spesielt siden faren hans døde i mai.

- Han hadde vært stolt av meg i dag, sa en tydelig preget Bjørn.

I forrige uke var Bjørn så langt ned som sjette reserve for å få spille The Open. Han fikk den siste plassen mandag kveld, da Vijay Singh trakk seg på grunn av skade.

Bjørn fikk tid til å spille bare en treningsrunde. Han har ikke vært tilbake til Sandwich og spilt Royal St George’s siden 2003.

- Jeg var fokusert i dag. Jeg lot aldri tankene vandre. Jeg viste mental styrke. Jeg så slagene og jeg greide å utføre dem for det meste, sa Bjørn, som ikke legger skjul på at han har vært ukomfortabel på golfbanen den siste tiden.

Men i går og i dag jobbet han med svinginstruktøren Pete Cowan, som hjalp han med å finne tilbake til riktig timing. 

- Det er ikke noe som man fikser på en dag. Jeg skal ut og jobbe med han igjen nå, sa Bjørn.

Bjørn vant Qatar Masters i februar. 

 

PS: Den 20 år gamle amatøren Tom Lewis fra England har gått opp i en delt ledelse med dansken, etter at han noterte seg for to bogeys og syv birdies, hvorav fire av dem kom rett etter hverandre fra det 14. til det 17. hullet. Runden på fem under er den laveste fra en amatør i The Opens 140 år lange historie.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.