Bjørn stoppet Anthony Kim

IKKE NOK: Anthony Kim søkte om å få spille på Europatouren i 2011, men fikk avslag. Foto: All Over Press

PGA-stjernen ville spille på Europatouren i 2011, men fikk ikke fornyet kortet.

Han søkte om å få spille på Europatouren også neste sesong, men PGA-stjernen Anthony Kim har fått sin søknad avslått fordi han ikke spilte nok turneringer i 2010.

25-åringen spilte ikke de 12 turneringene som kreves, men hadde et håp om at komitéen ville ta hensyn til tommelskaden som har holdt ham utenfor i flere måneder. Men det holdt ikke for komitéens formann, danske Thomas Bjørn.

- Vi aksepterer at han ikke har kunne stille opp så mange ganger som han skulle, sier Bjørn. - Men han kom tilbake på banen i august, og etter dette har han ikke gjort et ærlig forsøk på å komme til Europa. Det har vært mange turneringer her etter dette som han kunne stilt opp i.

Kim opererte tommelen i mai, få uker etter at han vant Shell Houston Open og ble nummer tre i The Masters på Augusta. Han var tilbake til Bridgestone Invitational i starten av august, og har siden spilt fem turneringer i USA, men ble stående med sju starter i Europa denne sesongen.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.