Bjørn vant etter dramaavslutning

BREDT GLIS: Thomas Bjørn hadde all grunn til å smile etter å ha vunnet en real thrilleravslutning av Johnnie Walker Championship. (Foto: All Over Press)

Den danske veteranen tok søndag sin 12. tittel på Europa-touren, etter en thriller av en avslutning der fem mann møtte hverandre i omspill.

Thomas Bjørn viste at de gamle er eldst under søndagens avslutningsrunde av Johnnie Walker Championship på Gleneagles.

Etter at 40-åringen noterte seg for en avslutningsrunde på tre under par fikk han selskap på toppen av leaderboardet av Mark Foster, George Coetzee, Bernd Wiesberger og Pablo Larrazábal. Dermed var det duket for sudden death playoff mellom de fem.

Wiesberger og Larrazábal røk ut først med bogey på det andre hullet. Deretter var det Foster sin tur til å si takk og farvel etter å ha gjort bogey to hull etterpå. Dermed stod det mellom Bjørn og sør-afrikanske Coetzee. På det femte omspillshullet trakk Bjørn det lengste strået med birdie, og etter en utmattende dag kunne han endelig juble.

- Jeg så ikke helt dette komme etter mine to uker i Amerika. Men jeg spilte bra denne uka. Jeg spilte fantastisk på torsdag, og bra i dag. Jeg er utrolig stolt over måten jeg avsluttet på, sa Bjørn til europeantour.com etter seieren.

Med seieren kunne han inkassere 266 629 euro, over 2 millioner kroner. Samtidig klatret han til en 8. plass på Race to Dubai-rankingen.

Neste turnering på Europa Tour-programmet er Omega European Masters i Nederland, fra 1. til 4. september.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.