Bjørnstad jager topp ti

OPP OG NED: Det ble ingen klatreetappe for Henrik Bjørnstad på tredje runde av Honda Classic.

Henrik Bjørnstad har heng på årets første topp ti-plassering i Honda Classic.

Nordmannen, som lå svært godt an etter to runder, hadde muligheten til å spille seg inn blant de ti beste etter tre runder, men vanskelige spilleforhold gjorde sitt til at Henriks 70-runde må anses å være mer enn godkjent. Så ligger han også på en sterk 15. plass etter tre runder, med gode muligheter til å avansere.
Tøffe forhold
- Det var tøffe forhold i dag også, jeg synes nesten det blåste enda litt mer i dag, de hadde jazza opp pinnene for oss også, så det var vanskelig å komme nærme, og da blir det mye par. Det er sikkert litt kjedelig for alle nordmennene som er her, men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å kjempe meg igjennom på par i dag også, sa Henrik til golfnews.no etter runden.
Han måtte tåle to bogeys og en dobbeltbogey, bare utliknet av fire birdies, hvilket altså betydde en runde akkurat på par - akkurat som på fredag. Men det er bare tre slag opp til en sjetteplass.
Aggressiv
- Jeg følte meg veldig fin ute på banen. Det blir vel kanskje sånn når man har kommet seg igjennom cuten, man må benytte sjansen ordentlig, prøve å spille aggressivt og ta vare på de sjansene man får utpå der. Jeg skulle gjerne hatt i et par ekstra putter, men sånn er det, sa Henrik.
Camilo Villegas ser ut til å ha koblet et godt grep om tittelen. Før den siste runden leder han med tre slag på Nathan Green og Vijay Singh. Villegas gikk lørdagens runde på fire slag under par.
- Det var veldig tøft utpå der. Det var litt varmere enn i dag, men vinden - den blåste. Særlig front nine var vrien. Fire under par i dag var helt utrolig, sa colombianeren.
Optimist
Henrik er optimist før den siste runden.
- Jeg kjører på som vanlig, jeg. Spillet føles bra, og jeg kommer til å fortsette å spille aggressivt. Forhåpentligvis klarer jeg å treffe litt flere greener enn jeg gjorde i dag,
Fredrik Jacobsen er beste skandinav etter tre runder a 69 slag. Med det er han slaget foran Henrik.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.