Bjørnstad med i helgen

HENGER MED: Henrik Bjørnstad er et stykke bak de beste, og er avhengig av to gode runder i helgen for å klatre på den viktige pengelisten. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Henrik Bjørnstad falt åtte plasser, men klarte cuten i Reno-Tahoe Open med god margin.

Nordmannen utnytter det faktum at de beste golfspillerne i verden er på den andre siden av dammen og konkurrerer om The Claret Jug i The Open. Bjørnstad åpnet med par på torsdag og fulgte opp med en 73-runde fredag, men det var likevel godt nok til å få være med videre i helgen.

Han ligger elleve slag bak ledende Robert Garrigus og Matt Bettencourt.

Bjørnstads andrerunde besto av tre birdies, to bogeys, en dobbel og resten par. To av tre birdies kom for øvrig på banens par tre-hull. I likhet med spillerne i Skottland var det til dels kraftig vind i fjellområdene der Reno-Tahoe Open blir spilt.

Garrigus ble viden kjent verden over da han ledet St. Jude Classic med tre slag før det siste hullet, og avsluttet med en trippelbogey. I omspillet tapte han mot Lee Westwood og Robert Karlsson. Nå ser det ut til at Garrigus har lagt skuffelsen bak seg.

- Det var en av de dagene hvor ingenting gikk galt, sa han til pgatour.com etter sin sju-under-par-runde. - Jeg gjorde ikke en eneste dårlig sving.

Bettencourt, som deler ledelsen med Garrigus, var for øvrig mannen som spilte inn mest penger på Nationwide Tour i 2008.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.