Bjørnstad ødela alt på siste hull

UTENFOR DET GODE SELSKAP: Henrik Bjørnstad må få med seg resten av Shell Houston Open fra sidelinjen. (Foto: Getty Images)

Henrik Bjørnstad misset cuten i Shell Houston Open på det siste hullet.

Det norske golfesset satte seg selv i en vanskelig posisjon før den andre runden fredag, etter at han åpnet turneringen med en runde på to slag over par. Han var derfor avhengig av en sterk andrerunde for å klare cuten, noe han etter varierende spill ikke var i stand til å oppnå - og det til tross for at runde nummer to inneholdt fem birdies.

Det hjalp så lite når det i tillegg ble fem bogeys og en trippelbogey, hvilket betydde en runde på tre over par og fem over totalt - langt unna grensen til å få være med på de avsluttende rundene. Trippelbogeyen kom på det siste hullet. Hadde han klart par, ville han sannsynligvis ha klart cuten.

Bryce Molder leder turneringen etter to dager. Han er ni under par totalt, etter at han gikk fredagens runde på 66 slag. Han er ett slag foran Cameron Percy og Alex Prugh.

Topp ti inneholder mange kjente navn, så som Lee Westwood, Anthony Kim, Kevin Stadler, Padraig Harrington, mens spillere som Adam Scott og Bubba Watson er like bak.

Ernie Els, som har vunnet de to siste turneringene på PGA-touren, hadde ingen god dag fredag, og falt 30 plasser ned til en delt 46. plass etter en runde på 74 slag - to over par. Phil Mickelson led en enda verre skjebne etter sin 76-runde, men førsterunden var nok til å klare cuten.

Her er ledertavlen


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.