Bjørnstad ute

MISSET CUTEN: Henrik Bjørnstad klarte ikke å spille seg videre til de to siste rundene i Texas.

To dobbelbogeyer og to bogeyer på andrerunden sendte Henrik Bjørnstad ut av Valero Texas Open. 

Andrerunden ble utsatt i mange timer på grunn av uvær i Texas. Den ekstra hvilen hjalp imidlertid lite for nordmannen som måtte tåle en andrerunde fire over par.

Med to over par på førsterunden, ble det seks over totalt og fem slag unna å klare cuten. 

Det ble bare fire birdier totalt på de to rundene, så den gode statistikken fikk seg en liten knekk.

Før helgens turnering var nemlig Henrik Bjørnstad nummer 14 på birdiestatistikken på PGA-touren. 

På 34 runder hadde han slått 137 birdier, noe som gir et gjennomsnitt på 4,03 per runde.

Og det er på par-4-hullene han har gjort flest birdier, så der er han helt oppe på fjerdeplass.

Bjørnstad ligger så langt på 155.plass på pengelisten, og har klart fem av 12 cuter i 2010. I to av turneringene har han endt på 17.plass.

 

Tittelforsvarer

Turneringen spilles på TPC San Antonio, Oaks Course, en bane designet av Greg Norman og Sergio Garcia, som åpnet for spill i år.

Zach Johnson vant Valero Texas Open i fjor, da den ble spilt på en annen bane, men er ikke blant dem ekspertene har mest tro på. Justin Leonard på sin side har vunnet turneringen tre ganger tidligere, sist i 2007.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.