Bjørnstads siste sjanse

MÅ VINNE: Henrik Bjørnstad er avhengig av å vinne denne uken for å klare PGA-kortet for neste sesong.

Henrik Bjørnstad vet hva som står på spill i helgens turnering.

Nordmannen har i grunnen bare én mulighet til å unngå å måtte gå den tunge veien om Q-School: han må vinne helgens Children's Miracle Network Classici Florida, en oppgave som ser fryktelig vanskelig ut med tanke på at Bjørnstad har slitt med formen i hele år. To 17. plasser er hans beste noteringer.

Vinner han, får han PGA-kortet for to år. Blir han nummer to, blir han blant de 150 beste på pengelisten. Men Bjørnstad får knallsterk konkurranse i helgens turnering. Hele 11 majorvinnere stiller til start, men det er mest fokus på spillerne rundt 125. plassen. Briny Baird, for eksempel, ligger på 126. plass før helgens runde.

Men 38-åringen føler seg trygg på at han takler presset.

- Jeg angriper det som en putt fra en meter. Det er bare to ting som kan skje: enten går den inn, eller så går den forbi. Spiller jeg ikke bra nok, må jeg dra til Q-school om to uker. Det er mulighetene for meg, så det er ikke sånn at jeg gruer meg til denne uken, sier han.

Baird har med letthet fått kortet hvert år, med unntak av 2005-sesongen, da han endte nettopp på 126. plass. Og med fire andreplasser på PGA-touren har han spilt inn mer penger (11,5 millioner dollar, red.anm) enn noen som ennå ikke har vunnet.

- Jeg er overrasket over å være i denne situasjonen, innrømmer han. - Men hvis du skal være en av toppspillerne på touren, så må du prestere.

Akkurat det vet både han og Henrik Bjørnstad.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.