Blandet drops for kvalikgutta

INNENFOR GRENSEN: Espen Kofstad har sammen med Knut Børsheim vært de nordmennene som har imponert mest under q-school. Foto: Tom Erik Andersen.

Nordmennene som tar fatt på q-school denne uken leverer variert spill. Espen Kofstad gjør det best i Europa, mens Knut Børsheim imponerer i USA.

Syv nordmenn er denne uken i aksjon for å spille Europa- og PGA Tour-kvalifisering. Espen Kofstad, Elias Bertheussen og Christian Aronsen spiller i Fleesensee, Tyskland. Dennis Den Roover og Øystein Engevik spiller i Skotland, mens Knut Børsheim og Morten Orveland prøver lykken i henholdsvis Florida og Texas.
Etter dag én lå alle nordmennene i Tyskland blant de tolv beste. På torsdagens runde gikk det noe tregere. Espen Kofstad falt fra femteplass til niendeplass med en 74-runde. Han ligger med det én under par totalt. Elias Bertheussen og Christian Aronsen som delte 12. plassen etter onsdagens runde falt mer tilbake. Bertheussen noterte en 75-runde på scorekortet sitt da dagen var omme, noe som tok ham til to over par totalt for turneringen og 27. plass. Ett slag bak ham igjen ligger Christian Aronsen, tre over par, som gir 38. plass for turneringen. De to sistnevnte må dermed skjerpe seg før helgen for å komme blant de 14 som sikrer avansement til neste ledd av kvalifiseringen.
Dennis Den Roover og Øystein Engevik fortsetter å slite på den krevende linksbanen Dundonald Links i Ayshire, Skotland. De ligger plassert som 74 og 79, med 21 og 23 over par for turneringen. Avansement til neste kvaliksteg virker dermed utenfor rekkevidde for dem begge.
I førkvalet i USA går det bedre for Knut Børsheim. Bergenseren som spiller på Lake Jovita Golf and Country Club i Florida har levert tre meget solide runder på 69, 70 og 68 slag. Han ligger plassert som nummer 5, ni under par. Fire slag foran ligger Ryan Gildersleeve som har ledet konkurransen hele veien. Morten Orveland går det ikke like bra med. Han leverte sin beste runde for turneringen torsdag, men 76 slag, 4 over par er likevel ikke noe å hoppe i været for. Han ligger blant de nederste på resultattavlen, 19 over par for turneringen. Det gir delt 65. plass. 
 
Turneringene kan du følge her:
Tyskland (Aronsen, Kofstad, Bertheussen)
Skotland ( Den Roober, Engevik)
Florida (Børsheim)
Texas (Orveland)

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.