Ble nesten slått av sola

NESTEN MØRKLAGT: Bryce Molder slår ut på det sjette omspillshullet i søndagens avslutning av Frys.com Open. (Foto: Robert Laberge, Getty Images)

Det lengste omspillet for året fant sted under helgens avslutning av Frys.com Open.

Bryce Molder og Briny Baird hadde seg imellom gått 478 turneringer på PGA-touren uten å vinne. Baird sto for 347 av dem.
Nå har han 348.
For Bryce Molder viste seg som den sterkeste da duoen utkjempet bataljen om hvem som kunne kalle seg årets vinner av Frys.com Open. Hele seks omspillshull ble det, og det varte i godt over en time.
Det har faktisk vært omspill i hele 17 turneringer så langt i sesongen.
- Jeg har hatt noen sjanser inn mot siste dag, og jeg ga meg selv ingen reell sjanse til å vinne, fordi jeg ikke slo slagene, fordi jeg møtte opp redd. Jeg spilte for ikke å ødelegge, forklarte en overlykkelig Molder etterpå. Endelig klarte han å levere når det gjaldt som mest.
Briny Baird har spilt i en mannsalder på PGA-touren. Fortsatt jager han sin første seier.
- Jeg er forbannet, men jeg er ikke sint, sa han etter omspillstapet. - Det er kanskje ikke så stor forskjell. Men det er skuffende. Så lenge som jeg har spilt, og jeg mistet konsentrasjonen en gang i dag, og det var på en av puttene jeg hadde for å vinne turneringen. Jeg så opp, og det var en tabbe. Jeg vet ikke om jeg tapte turneringen på grunn av det, men jeg gjorde noen veldig gode ting i dag. Jeg er glad for det, sa Baird.
Tiger Woods fikk mye oppmerksomhet, naturlig nok, både før og under turneringen, siden det var hans første siden skaden han pådro seg under Players Championship. Og Tiger spilte brukbart, han, med unntak av den første runden da han gikk to over par. Deretter fulgte han opp med tre runder på rad på 68 slag - tre under par. Men det var ikke nok til mer enn en 30. plass.
- Jeg slo en rekke gode putter de siste tre dagene. Det var fint å gjøre de justeringene på puttinggreenen etter torsdagens runde. Jeg følte meg veldig komfortabel. Spillet mitt kommer, sa han.
Det var første gang i hele år at han brøt 70 slag tre runder på rappen. Han hadde også 17 birdies de tre siste dagene, inkludert seks på søndag. På det beste var han faktisk helt oppe på en niendeplass under siste spilldag, men for mange bogeys ødela.
Tiger har ikke spilt mye i år, og han har ingen planer om å legge til enda flere turneringer i høst. Han skal delta i noen oppvisningsturneringer i Asia og Australia før Australian Open 10-13. november. Så er det President's Cup uka etter.
Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.