Blind golf

DÅRLIG UTSYN: Tenk å ikke kunne se i det hele tatt når man spiller golf. Det ønsker arrangøren av Handa Singapore Classic å sette fokus på. (Foto: Illustrasjon)

Man trenger ikke se for å kose seg med golf.

Det siste tilskuddet på den asiatiske touren - Handa Singapore Classic - har som mål å øke fokuset på blinde og delvis synshemmede golfspillere. Det opplyste turneringens hovedsponsor onsdag, ifølge Reuters.
Handa Singapore Classic får i september i år sin debut på den asiatiske touren. Det skjer på Orchid Country Club.
- Turneringen vil hjelpe til med å vise at de som delvis eller helt mangler syn, også kan være i stand til å kose seg med spillet, sa den japanske filantropen og styreformannen i et firma som promoterer sportsevents, Dr Haruhisa Handa. Firmaet, som heter ISPS, er turneringens sponsor.
Vinneren av turneringen vil få en toårig spillerett på den asiatiske touren. Premiepotten er på 400.000 dollar.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.