Blir Solheim Cup-kaptein

Blir Solheim Cup-kaptein

"En ekstrem ære" sier Suzann Pettersen om å bli utnevnt til visekaptein til Solheim Cup i 2019.

Europas Solheim Cup-kaptein, Catriona Matthew, presenterte nyheten på en pressekonferanse i forbindelse med Ladies Scottish Open i dag. 

Tutta har nærmest blitt synonymt med Solheim Cup, etter å ha levert fantastiske resultater for Europa gjennom hele karrieren. Nå skal hun bruke rutinen til å hjelpe Europa til seier på Gleneagles neste høst.

Kathryn Imrie er utnevnt til den andre visekapteinen.

- Jeg er overlykkelig over å ha Kathryn og Suzann ved min side på denne reisen mot Solheim Cup på Gleneagles. De besitter betydelig erfaring og vil være viktige brikker de neste 14 månedene mens vi forbereder oss på å hente Solheim Cup hjem til Europa, sa Matthew på tirsdagens pressekonferanse. 

Ringreven Tutta

Suzann Pettersen debuterte i Solheim Cup i 2002, har representert Europa hele åtte ganger, og har kapret imponerende 19 poeng på 33 matcher gjennom karrieren. 

Tutta, som venter sitt første barn sammen med mannen Christian Ringvold i august, deltok på pressekonferansen i Skottland via telefon. 

- Det er en ekstrem ære å få muligheten til å bistå Beany (Catriona Matthews, red.anm) i kapteinsrollen på Gleneagles i 2019. Solheim Cup har definitivt vært høydepunktet i karrieren min, og å få muligheten til å hjelpe laget med å hente trofeet tilbake vil bety mye for meg. Jeg har spilt på lag med Matthew mange ganger, og har stor respekt for henne som spiller og som venn. Hun er en verdensklasse-spiller og en sann sportskvinne både på og utenfor banen, og jeg er sikker på at hun vil ta med seg de verdiene i ledelsen av laget. 

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.