- Det blir sykt heftig

RYDER CUP-DEBUT: Peter Hanson gjorde en god figur for Europa under Ryder Cup på Celtic Manor i oktober. (Foto. Scott Halleran, Getty Images)

Det er spesielt én turnering Peter Hanson gleder seg til i 2011.

Mandag ble den nye verdensrankingen presentert, og der gikk det fram at Peter Hanson er inne blant de 50 beste (nummer 40). I flere år har svensken fristet en tilværelse like over den magiske grensen som automatisk gir spillerne en plass i Masters, men han har altså ikke fått lov til å være med.

Så altså ikke i 2011.

- Det skal bli sykt heftig å pegge opp der, sier han til golf.se.

Det blir første gang Hanson spiller på Augusta.

- Det er jo den majorturneringen jeg har savnet lenge. Jeg spilte min første US Open i 2005, men Augusta er et sted med masse historie. Det frembringer heftige følelser, sier svensken.

Hanson har hatt et godt år på Europatouren. Han tok to titler, og klarte med det å kvalifisere seg til Ryder Cup-laget - der han gjorde sine saker bra. 33-åringen, som for øvrig har tatt med seg familien og flyttet til Orlando, føler seg godt forberedt til årets majorturneringer.

- I og med at jeg er topp 50 på verdensrankingen, kan jeg planlegge litt mer omkring majorene, og det skal bli skikkelig gøy å kunne være bra i støtet til dem, mener han.

Hansons beste plassering fra en major er en 16. plass i US Open. Svensken er ikke så veldig fornøyd med sine prestasjoner, og han håper på bedring i tiden som kommer.

Masters-billetten er som en ekstra julegave for Hanson. Som ung satt han bestandig klistret til TV-skjermen når turneringen gikk av stabelen.

- Jeg tror ikke jeg gikk glipp av Masters noe år. Selv om jeg ikke har vært der, føles det som om jeg kan banen og vet nøyaktig hvordan alle hull ser ut, særlig de siste ni, sier han.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.