Blodig søndag for Mickelson

NUMMER ÉN? Phil Mickelson spilte godt på Firestone de tre første rundene. Men søndag misbrukte han muligheten til å vippe ned Tiger Woods fra golftronen. Det endte med dagens dårligste runde. Foto: All Over Press

Verdenstoeren gikk på en enda verre smell enn verdenseneren...

Tiger Woods topper fortsatt verdensrankingen i golf og Phil Mickelson er fortsatt nummer to. Det virket bare ikke slik søndag.

Da Woods tidligere på dagen signerte et scorekort med 77 slag, fem over par, var det ille nok. Noen timer senere kom Phil Mickelson inn på 78.

Kampen om golftronen var et hovedpoeng før WGC Bridgestone Invitational på Firestone South i Akron. Tre spillere hadde sjansen til å være verdensener etter helgens spill.

Verdenstreer Lee Westwood spilte svakt og måtte trekke seg på grunn av en skade. Tiger Woods spilte sin dårligste turnering siden debuten som profesjonell golfspiller i 1996.

Dermed sto målet åpent for Phil Mickelson. Og halvveis inn i turneringen var han da også oppe på 2. plass.

Etter en svakere runde lørdag, var «Lefty» avhengig av en god avslutningsrunde søndag kveld for å bli blant de fire beste og overta posisjonen på toppen av verdensrankingen.

Som vanlig satset Phil Mickelson alt. Men denne gangen gikk det virkelig dårlig.

Med sju bogeyer og én dobbelbogey leverte Mickelson et blodig scorekort. 78 slag. Dagens svakeste runde.

Det fortsatt spillere på banen, men Phil Mickelson ser ut til å falle nærmere 40 plasser på resultatlista.

 

Fra lørdag: Etter to runder på 66 og 68 måtte Mickelson opp på 71 lørdag. Det var på langt nær godt nok til å henge med de aller beste på tredjerunden. Ryan Palmer klatret helt til topps med en fantastisk 63-runde.

For Tiger Woods fortsatte problemene. Verdenseneren slet seg rundt på75 slag lørdag og ligger nesten helt sist, med bare to spillere bak seg.

Fra fredag: Phil Mickelson tok et nytt skritt mot å bli den nye verdenseneren i golf da han fredag kveld norsk tid spilte seg opp ett slag bak lederen Retief Goosen.

Halvveis inn i WGC Bridgestone Invitational tyder alt på at Mickelson er den nye golfkongen mandag, etter 270 uker sammenhengende med Tiger Woods på toppen.

Mickelson blir verdensener dersom han blir blant de fire beste på Firestone, samtidig som Woods ikke må være bedre enn nummer 44.

Det ser ut til å gå veien akkurat nå.

For mens Mickelson vartet opp med en ny god runde, og nå er seks slag under par etter 36 spilte hull, ligger Woods helt ned på 72. plass etter en ny trøblete dag på banen.

Mickelsons 68-runde førte ham opp i ryggen på Goosen, og opp på delt andreplass med Justin Leonard.

Woods er derimot hele 13 slag bak teten etter en andrerunde på to over par. Og heller ikke den andre utfordreren til førsteplassen på verdensrankingen er i nærheten av Mickelson. Lee Westwood har måttet trekke seg fra turneringen på grunn av strekkskaden han har slitt med i leggen.

Westwood tror også at Ryder Cup i oktober kan være i fare.

Kampen om tronen overskygger det meste på Firestone. Også det faktum at Retief Goosen kan gå mot sin åttende seier på PGA-touren.

- Det ville vært stort å få sesongens første seier her. Jeg får bare jobbe så hardt jeg kan gjennom helgen, så får vi se, sier Goosen.

Fra fredag: Tre spillere kjemper om å toppe verdensrankingen i golf denne helgen, og fortsetter det som det åpnet under WGC Bridgestone Invitational torsdag, heter den nye verdenseneren Phil Mickelson.

- Jeg vet ærlig talt ikke hvo spillet mitt står akkurat nå, sa Mickelson før han gikk ut på førsterunden. En runde han avsluttet på 66 slag, fire under par. Dermed overnattet han på delt andreplass i turneringen, bare to slag bak lederen Bubba Watson.

Langt verre gikk det for Tiger Woods og Lee Westwood, som er de to andre spillerne som kjemper med Mickelson om den prestisjefylte posisjonen som verdens høyest rankede golfspiller.

- Jeg spilte dårlig. Jeg fikk aldri formet slagene som jeg ville. Jeg likte aldri ballbanen og jeg puttet også svakt. At jeg elsker denne banen betyr ikke at jeg automatisk spiller godt. Man må likevel ut å levere, sier Tiger Woods etter sin åpningsrunde på 74 slag, hans dårligste score på Firestone-banen noen gang.

Woods hadde bare åtte spillere bak seg på resultatlisten etter første dag i Akron. Totalt er det 81 spillere med i startfeltet. Og heller ikke Lee Westwood fikk det til å stemme.

Engelskmannen kan bli nummer én i verden dersom han vinner eller kommer på andreplass i Bridgestone Invitational. Etter en åpningsrunde på 71 slag, er det lite som tyder på det.

- Dette er en vanskelig bane når spillet ditt ikke er på topp, sier Westwood. Torsdag traff verdenstreeren bare sju fairwayer og ni greener.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.