Blytung start for Arnøy i Spania

Blytung start for Arnøy i Spania

Jarand Ekeland Arnøy håpet ukens turnering i Spania blir et vendepunkt etter en treg start på sesongen. Det ble ikke tilfellet. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Jarand Ekeland Arnøy håpet på å finne tilbake formen på samme bane som der han spilte sin beste turnering i fjor. I stedet går det mot misset cut for bergenseren.

Jarand Ekeland Arnøy var fjorårets soleklart beste norske spiller på herresiden. Etter å ha startet sesongen på Nordic League fikk bergenseren prøve seg på Challenge Tour med flere wild-cards. De mulighetene utnyttet han til det fulle, og godt hjulpet av to andreplasser på høsten sikret han seg full kategori på Challenge Tour i årets sesong.

Selv om kalenderen nå viser mai, er det bare spilt tre turneringer så langt i årets Challenge Tour-sesong. Der har det vært en treg start for Arnøy, som står med en 61.-plass og to missede cuter så langt. 

Torsdag slo Challenge de Espana i gang på Izki Golf i Nord-Spania. Turneringen er fremskjøvet nesten fem måneder sammenlignet med fjorårets turnering på samme bane, og Arnøy håpet på å fortsette i samme spor som sist: Da endte han på andreplass.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake. Jeg har gode minner fra i fjor, så forhåpentligvis klarer jeg å gjøre det enda bedre i år, sa Arnøy i et intervju med Challenge Tours nettsider tidligere denne uken.

Arnøy medga at han var i bedre form da han stilte opp i turneringen i fjor, og det ble tydelig da startskuddet gikk på torsdag. Med fire bogeys, en trippelbogey, en dobbelbogey, kun to birdies og resten par signerte han for en åpningsrunde på 79 slag, hans dårligste runde så langt som Challenge Tour-spiller. Han ligger helt nede på 150.-plass og må dermed belage seg på en ny uke med uønsket helgefri.

Kristian Krogh Johannessen er også i aksjon i Spania. Han åpnet med en runde på én over par og ligger på delt 66-plass, ett slag utenfor den foreløpige cutstreken. Nord-iren Cormac Sharwin leder på syv under par.

Leaderboard

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.