- Det bør ikke forandre meg

STOLT: Ernie Els var en stolt mann da han mandag ble tatt opp i golfens Hall of Fame. (Foto: Marc Serota, Getty Images)

Hall of Fame-medlem Ernie Els er fortsatt sugen på majortitler.

Mandag ble "The Big Easy" formelt tatt opp i Hall of Fame. Ernie Els har imidlertid ikke liknet mye på gode gamle seg i årets sesong. Særlig har han slitt med putteren. Med den storvokste sørafrikaneren håper det snur nå.
- Det kommer til å bli en veldig spesiell følelse å stå på første tee som Hall of Fame-medlem, sier Els. - Jeg prøver fortsatt å vinne golfturneringer, prøver fortsatt å vinne majorturneringer. Dette er en stor bonus i enhver golfspillers karriere.
Han synes det er en litt rar situasjon å være i. Hall of Fame mens han fortsatt i veldig stor grad er aktiv.
- Det bør ikke forandre meg i det hele tatt, tror han.
Ernie Els har vunnet 62 titler verden over, inkludert tre majortitler, men han har ingen planer om å hvile på laurbærene.
- Formen min har vært djevelsk så langt i år, så jeg håper jeg kan rette på det så fort som mulig. Forhåpentligvis denne uken. Men det er så mye jeg fortsatt har lyst til å oppnå i golfsporten. Jeg vet at tiden løper fra meg, men mange spillere har vunnet majortitler mens de har vært i 40-årene. Jeg kunne tenke meg å gjøre det, sier han.
Els har vanligvis vært sterk på greenen. Men definitivt ikke i år. Nylig skiftet han faktisk til en mageputter, bare for å se om det hjalp.
Det gjorde det ikke.
- Av en eller annen grunn har det pågått mye rart i hodet mitt i år. Jeg gikk tilbake til tegnebrettet, tilbake til det jeg kjenner. Og det føles veldig naturlig igjen. Jeg har gått tilbake til en kort putter. Jeg må bare prøve å gjøre det enkelt.
Før seremonien mandag skrev Els en hilsen til Severiano Ballesteros, som gikk bort i forrige uke etter lang tids kamp mot kreft.
- Det er vanskelig å sette ord på hva Seve betydde for alle, og det er umulig å måle bidraget hans til golfsporten. Seve var en ikonisk figur og flaggbæreren for europeisk golf i mange, mange år. Han åpnet så mange dører for Europas spillere ved å vinne over hele verden, særlig i USA. Det er riktig å si at Europatouren ikke ville ha vært det den er i dag uten Seve. Han var helten min da jeg vokste opp. Jeg elsket alt ved ham. For en mann.
I tillegg til Els ble Doug Ford, avdøde Jock Hutchison, japanske Jumbo Ozaki, tidligere president George HW Bush og avdøde Frank Chirkinian tatt inn i Hall of Fame i 2011.
Kilde: golf365.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.