Borregaard GK tjener godt på tipperne

Banen er én av Norges minste, men i grasrotmidler er det ingen som rager over Borregaard GK.

Frivillige lag og foreninger i Norge fikk utbetalt tilsammen 210 millioner kroner via Grasrotandelen i 2009.
Tallene fra Norsk Tipping viser at norske golfklubber samlet går glipp av millioninntekter fordi mange av klubbene enda ikke har satt i gang vervekampanjer blant sine medlemmer. Noen av Norges aller største klubber henter bare minimale inntekter fra denne gratismuligheten.
Et raskt søk i statistikken viser at 168 golfklubber er registrert. Av disse er Borregaard GK flinkest i klassen. Klubben med den lille nihullsbanen fikk overført over 200.000 kroner fra Norsk Tipping i løpet av fjoråret – nesten dobbelt så mye som neste klubb på listen.
– Hyggelig å høre at vi er på topp. Så har vi da også gjort en aktiv innsats for gjøre omgivelsene våre oppmerksomme på denne ordningen. Vi har sendt ut e-poster og «pushet» dette overalt, sier Ole Petter Strand i Borregaard GK.
Til nå har 156 spillere registrert seg. Og rekrutteringen er på langt nær over.
– Vi skal nå ha ut juniorene våre på kjøpesenteret for å verve flere. Mange tippere er fortsatt ikke klar over denne ordningen. Det er nok heller ikke kommunisert godt nok, tror Strand.
Husk at Grasrotandelen ikke koster noe. Den påvirker verken innsatsbeløp eller eventuell premie. Det er Norsk Tipping som betaler ut en sum av omsetningen. Alt du bør gjøre, er å si fra hvem som skal få din del. 
I Borregaard går tilskuddet uavkortet til klubbdriften, især til barne- og ungdomsavdelingen. Klubben vet at de har en del å takke.
– Vi har noen storspillere som drar opp beløpet vårt vesentlig. Det oppdaget vi tidlig. For oss er dette meget kjærkomne penger. Det ligger nok en stor ubenyttet ressurs her for Golf-Norge, sier Ole Petter Strand.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.