Børsheim falt tilbake

BEDRING: Knut Børsheim klarte sin andre cut på rad på Europa-touren. (Foto: All Over Press)

Knut Børsheim falt til en delt 58. plass i siste runde av KLM Open i Nederland. Samtidig tok Svenske Peter Hanson en seier som føltes ekstra spesiell.

Fana-golferen hadde 52. plass som utgangspunkt for søndagens fjerde og avsluttende runde. Dessverre hindret en svak start på runden ham i å lansere noen sluttspurt.

To bogeys og en dobbelbogey på de seks første hullene ødela de mulighetene han hadde for å klatre opp til en god plassering. Heldigvis fikk han skuta tilbake på rett kjøl, og med en sterk avslutning på runden, kan 25-åringen i det minste forlate turneringen med en god følelse.

Til tross for to bogeys på de siste syv hullene, vartet han også opp med fire birdies. Dermed stod det 72 slag, to over par på scorekortet da runden omsider var ferdigspilt.

Med to over par for turneringen endte han 16 slag bak svenske Peter Hanson som klatret helt til topps. Svensken startet dagen på 5. plass, men tok seg forbi lederkvartetten med en avslutning på tre under par. Det ga 34-åringen hans 5. seier på Europa-touren.

- Det er alltid en deilig følelse å vinne, men det var ekstra spesielt denne uken ettersom sønnen min har vært syk. Han har blitt bedre og bedre i det siste, og det er det viktigste. Jeg fikk panikk da han ble innlagt på sykehus fredag. I 12 til 14 timer så det ikke bra ut, og som forelder får det deg til å føle deg veldig sårbar. Jeg ønsket bare å komme meg hjem for å ta meg av familien, men kona mi overbeviste meg om å bli. De var i gode hender. Det var ingenting jeg kunne gjøre, og hun fortalte meg det. Men når barnet ditt er syk er ikke hodet på rett plass, sa Ryder Cup-klare Hanson til europeantour.com etter runden.

Nå er det ingen turneringer på Europatour-programmet før Ryder Cup braker løs i Chicago 28. september. For Børsheim blir neste Europatour-turnering mest sannsynlig ikke før Portugal Masters om en måned.

 

- - - - - 

 

Runde 3

Knut Børsheim beveget seg i riktig retning på leaderboardet i lørdagens tredjerunde av KLM Open.

Med en runde på par, 70 slag, er Børsheim nå på delt 52. plass før søndagens avslutningsrunde i Nederland. Etter fire birdies, fire bogeys og resten par ligger han fortsatt even sammenlagt, tolv slag bak teten. 

Etter runden irriterte bergenseren seg over at han ikke klarte å utnytte mulighetene på par 5-hullene, som vanligvis er en av hans store styrker. 

- Spilte fint i dag. Synd jeg kaster vekk noen teite slag på de to par 5, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

Der er det duket for en real thrilleravslutning, med fire spillere sammen på toppen av leaderboardet. Spanolene Pablo Larrazabal og Gonzalo Fernandez Castano skal måle muskler mot engelskmannen Graeme Storm og Scott Jamieson fra Skottland. Slaget bak følger svenske Peter Hanson på 5. plass. Henrik Stenson er også med og kjemper i toppen på delt 8. plass og åtte under par.

- - - - - 

 

Runde 2

Knut Børsheim klarte sin andre Europatour-cut på to uker i KLM Open fredag, takket være to sene birdies.

Fana-golferen hadde en over par og delt 77. plass som utgangspunkt for fredagens andrerunde, og var vel vitende om at han mest sannsynlig kom til å trenge en runde under par for å få med seg helgespillet. Men da han var en over par for dagen med tre hull igjen å spille så det mørkt ut. Så våknet han.

Med to birdies på rappen på det 16. og 17. hullet (banens hull 7 og 8), kom han seg inn på rett side av cutstreken. Dermed klarte 25-åringen sin sjette cut på 16 turneringer på årets Europa-tour, og kan nå ta sikte på å gjøre et byks opp fra 198. plassen han for øyeblikket befinner seg på på pengelisten. (Det er fortsatt noen spillere ute på banen. Norsk Golf oppdaterer saken)

Børsheim deler nå 55. plassen på par, 22 plasser over der han startet dagen. Han har 11 slag opp til engelskmannen Graeme Storm, som fortsetter å lede turneringen. Storm har skaffet seg en luke i toppen, og leder med tre slag på Gonzalo Fernandez Castano (Spania), Peter Hanson (Sverige) og Scott Jamieson (Skottland) før moving day lødag. Fjorårsvinner Simon Dyson som tar sikte på å vinne turneringen for fjerde gang, deler 13. plassen.

Knut Børsheims 32. plass på Gleneagles for to uker siden var et av hans beste resultater denne sesongen. Likevel forlot han turneringen med en bitter bismak, etter å ha kjempet i toppen gjennom hele uken. Forhåpentligvis kan han gjøre det enda bedre i utfordrerposisjon denne helgen.

Selv om Graeme Storm drar i fra i toppen, minner vi om at det ikke er mer enn fem slag opp til en topp 5-plassering.

 

- - - - - 

Runde 1

Knut Børsheim må heve spillet om han skal klare cuten i KLM Open fredag.

Fana-golferen er tilbake i aksjon igjen etter sin oppløftende 32. plass i Johnnie Walker Championship for to uker siden, og tar sikte på å bygge videre på det resultatet i denne ukens KLM Open. 

Torsdag åpnet han med en runde på en over par på Hilversumche GC i Nederland, noe som foreløpig bare holder til en delt 77. plass.

Det er de 70 beste og like som klarer cuten, hvilket betyr at han er avhengig av å løfte spillet sitt i morgendagens andrerunde.

Les også: De norske på tourene

Med to birdies, tre bogeys og resten par på scorekortet har han åtte slag opp til engelskmannen Graeme Storm i tet. Storm leder med ett slag på trioen Fabrizio Zanotti, Raphael Jacquelin og Martin Kaymer.

Sistnevntes runde var en etterlengtet opptur for den tidligere verdenseneren. Den Ryder Cup-aktuelle spilleren har slitt i lengre tid, men kan forhåpentligvis riste av seg den dårlige formen i tide til europeerne skal forsøke å forsvare sitt trofé i Chicago om tre uker.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.