Børsheim gambler på Asia-tur

GAMBLER: Knut Børsheim tar sjansen på å få spille i India om ti dager. Hvis ikke blir det ekstra trening i Thailand. (Foto: Martin Dølerud/NGF)

Uten å foreløpig være kvalifisert for spill til den neste Europatourturneringen i India, har Knut Børsheim likevel tatt flyturen til Asia.

Det skriver Bergensavisen fredag.

 

Etter å ha misset cuten i Joburg Open i Sør-Afrika i midten av januar har Knut Børsheim tilbragt de siste ukene hjemme i vinterkulda på Bergen Golfsenter. Neste turnering han tar sikte på å delta i blir Avantha Masters i New Dehli som slår i gang 16. februar. Problemet er bare at han fortsatt står som nummer 26 på reservelisten. Nå må han vente i spenning og krysse fingrene for at flere spillere melder seg av de nærmeste dagene, og er forsiktig optimist:

 

- Man blir meldt på automatisk, og det er alltid folk som trekker seg. I India er det dessuten vanskelig å få visum. Nå drar jeg til Thailand for å trene. Kommer jeg ikke inn er det ikke krise. Da blir jeg i Thailand og får enda mer golf i kroppen. Perfekt det, til sesongen virkelig begynner i slutten av mars, forklarer 24-åringen til sin lokalavis.

 

Han sier slike risikoturer er en del av gamet. Det viktigste blir å få spilt så mange turneringer som mulig fremover. Hovedmålet for årets sesong blir å ende blant de 115 som fornyer kortet for neste år. For at det skal skje må han spille inn over to millioner kroner. En formidabel oppgave, med tanke på at de 115 som i fjor sikret fulle spillerettigheter for denne sesongen får spilt en rekke flere store turneringer enn Knut, og derfor muligheten til å tjene mer. 

 

- For meg er det bare å stille opp på alt. Om det noen ganger skulle bli bomturer, lever jeg godt med det. Bedre med bomturer enn å sitte hjemme, sier han til ba.no.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.