Børsheim gjør «mini-comeback» under Norwegian Challenge

Børsheim gjør «mini-comeback» under Norwegian Challenge

TILBAKE: Knut Børsheim gjør et midlertidig minicomeback på Miklagard neste uke. (Foto: Benjamin A. Ward/NGF)

Nesten åtte måneder etter å ha lagt golfkøllene på hylla, står Knut Børsheim på startstreken igjen på Miklagard neste uke. Men det er ikke snakk om noe permanent comeback, bedyrer han til Norsk Golf.

Tekst: Christian Furu og Christian Døvle

 

6. desember i fjor slapp bergenseren bomben til Norsk Golf om at han skulle slutte som golfspiller. Etter to sesonger preget av motgang og mangel på spilleglede var lysten til å satse vekk.

 

Børsheim, som har studert finans ved University of Arizona, har siden da flyttet til Oslo hvor han jobber som aksjemegler i Sparebank 1 Markets.

 

Neste uke byttes imidlertid kontorpulten og datamaskinen ut til fordel for Ping-køllene igjen, bekrefter han til Norsk Golf. På spørsmål om hvorfor han stiller til start på Miklagard, fleiper 27-åringen med at han ikke har opparbeidet feriepenger i sin nye jobb.

 

– Nå er det mulighet til å tjene noen kroner! Neida, det er andre ting som spiller inn. Men det er en mulighet til å spille på høyt nivå uten å bruke mye tid og penger på det. Og det er jo gøy å spille i Norge, og konkurrere igjen og møte gamle kjente på banen. Dessuten er dette min siste mulighet til å spille på Challenge Tour.

 

– Hva er ambisjonene dine i turneringen? 

 

– Jeg spiller for å gjøre det best mulig. Jeg føler jeg er litt avhengig av at den første driven sitter. Da kan det bli veldig bra. Men jeg planlegger å spille som vanlig uten å ta alt for store sjanser.

 

Golfkøllene kom nylig frem igjen på en ferietur til varmere strøk. Der dukket også konkurranseinstinktet frem. Knut syntes det ikke var så enkelt å bare slå baller uten å legge så mye i det.

 

– For tiden spiller jeg ganske bra. Det blir ikke så mye spilling, men noen runder blir det. Og det blir litt sniktrening. Men ikke for mye, da kommer bare tankene frem.

 

Da Knut spilte Norwegian Challenge på Losby i fjor endte han til slutt på 10. plass. Men hva om han mot alle odds skulle gå helt til topps neste uke?

 

 

– Da blir det en kjip uke etterpå med mye tenking. Men det er uansett ikke min intensjon å gjøre comeback. Det blir med denne turneringen.

 

Knut innrømmer at det ofte blir spørsmål fra nysgjerrige medlemmer om comeback de gangene han «sniker» seg ut på golfbanen.

 

– Ja, det blir noen spørsmål. Bergensere er litt ivrigere og følger litt mer med. Det er naturlig siden jeg er derfra, men jeg får sjeldent kommentarer på Østlandet.

 

Han sier det aldri var spørsmålet om han hørte hjemme på et høyt nivå som lå til grunn for avgjørelsen om å legge opp. Hadde han hatt lysten til å satse fullt og legge ned den treningsmengden som kreves, føler han at han kunne prestert på et bra nivå på Europa-touren.

 

– Det hender jeg sitter på jobb og tenker det kunne vært kult å spille golf, men jeg har aldri angret på avgjørelsen. Det er viktig å ha et realistisk syn på sin egen satsning og være ærlig med samarbeidspartnerne. Jeg hadde et strålende team rundt meg. Personlige sponsorer og støttespillere gjorde en glimrende jobb, og NGF var der når det var nødvendig. Det hadde ikke noe med det å gjøre.

 

- Det var rett og slett ikke gøy, og jeg kunne ikke se for meg at jeg skulle drive med det i fremtiden.

 

Børsheims beste plassering på Challenge Tour ble to andreplasser, deriblant en i Kazakhstan i debutsesongen som proff i 2011, der han bare var en hårsbredd unna å vinne turneringen. Engelskmannen Tommy Fleetwood som slo ham den gang, har siden da etablert seg på et solid nivå på Europa-touren.

 

– Det er en rar sport, slår Knut fast. Han sier han ikke har noen planer om å jobbe innen golf i fremtiden, men er åpen for å bidra på andre måter.

 

– Jeg har tilegnet meg mye erfaring og har lært mye. Det kan jeg gjerne gi videre til unge spillere. Hvis noen er villige til å bruke tid på å lære og bli bedre kunne jeg gjerne gjort noe slikt. Spillere som er på vei opp og frem må søke råd hos de erfarne. Det gjorde jeg med Henrik Bjørnstad og svenske Mikael Lundberg.

 

Knut sier satsingen på golf ikke har vært forgjeves. Han har tatt med seg mange egenskaper og erfaringer fra golfen i sin nye karriere som aksjemegler.

 

– Det er mange likheter. Tøff konkurranse, og måten man lærer og utvikler seg på. Du må like lange dager, og så på akkurat på samme måte som du må trene.

 

Knut foreslår at vi kaller artikkelen «Må betale for sommerens moro». Det forteller oss at han går til oppgaven med et godt humør og åpent sinn.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.