Børsheim på pallen i Danmark

TREDJEPLASS: Knut Børsheim sikret en sterk tredjeplass i ACTONA PGA Championship i Danmark. (Foto: Christian Døvle)

Fanagolferen klatret til en sterk tredjeplass under fredagens avslutningsrunde av ACTONA PGA Championship i Danmark.

Takket være en knallavslutning på runden sikret Knut Børsheim pallplassen i ukas Ecco Tour-turnering i Danmark, etter å ha avsluttet turneringen som han startet den - med en runde på 70 slag (-2). Dette er forøvrig hans beste plassering i en turnering som profesjonell i karrieren.

Dermed endte han to under for turneringen, og hadde til slutt en luke på fire slag opp til danske Morten Ørum Madsen som vant. Hans landsmann Joachim Hansen kapret andreplassen, to slag bak.

Børsheim hadde en tung start på dagen og var to over par etter halvspilt runde, men tok seg virkelig i nakken de siste ni. Hele fem birdies og kun en bogey ble oppskriften, og sikrer nok en god porsjon selvtillit til neste ukes Norwegian Challenge på Hauger.

Øystein Engevik endte på 15. plass, seks plasser lavere enn der han startet dagen. Hans 77-runde tok ham til syv over for turneringen. To slag bak ham endte Elias Bertheussen på 20. plass. Trønderen avsluttet med en runde på par.

Neste turnering på Ecco-touren, Ecco Tour Championship slår i gang 17. august på Lübker Golf Resort.

 

Runde 2

Børsheim lå på 3. plass etter første runde, og falt en plassering under torsdagens andrerunde. Den var på 74 slag (+2), fire slag dårligere enn åpningsrunden. Han har likevel fortsatt heng på toppen, selv om danske Morten Ørum Madsen er i ferd med å bygge opp en liten luke i tet. Han er seks under par, tre foran Joachim Hansen og fire foran Christoffer Lange, også de danske. Børsheim er even totalt, etter tre birdies og fem bogeys fredag.

Han hadde en god start på dagen, og lå to under for dagen etter halvspilt runde, men falt tilbake med fire bogeys og ingen birdies på back nine. At to av bogeyene kom på de to siste hullene er nok ekstra bittert for bergenseren.

En annen bergenser, Øystein Engevik er også å finne på topp-ti på leaderboardet. Engevik startet dagen på 22. plass, men klatret til niendeplass etter en solid 69-runde. Han er + 2 totalt.

22. plassen han startet dagen på delte han med Elias Bertheussen, som hadde en tung dag i Danmark. Trønderen gikk på 78 slag, og ligger i skrivende stund ett slag bak cutgrensen som er satt på åtte over. Misse cuten kommer i hvertfall Christian Aronsen, Dennis Den Roover, Are Friestad og Marius Bjone til å gjøre - de ligger på 58., 79., 124.- og 147. plass. Kun de 50 beste klarer cuten.

Turneringen avsluttes fredag.

 

Runde 1

Ecco-touren er tilbake igjen etter å ha tatt sommerferie siden Mørk Masters i Norge 2. juli, og Knut Børsheim markerte seg virkelig på sin åpningsrunde på den Robert Trent Jones II-designede Lübker Golf Resort i Danmark onsdag.

Bergenseren sin runde på to under par (70) gir ham en delt tredjeplass så langt, kun slått av danskene Joachim B. Hansen og Christoffer Lange som deler ledelsen ett slag foran. Meget sterkt av 24-åringen!

Børsheim lå to over par allerede etter tre hull, men gjorde derfra fem birdies og kun en bogey.

Neste nordmenn på resultatlisten er Elias Bertheussen og Dennis Den Roover som deler 22. plassen, tre over par. Vår vanligvis mest stabile spiller på Ecco-touren, Christian Aronsen er nede på en noe skuffende 38. plass, fire over par. For øyeblikket er dette også den siste cut-plassen, da det er 12 spillere som deler den.

Utenfor cutgrensen ligger Øystein Engevik, Are Friestad og Marius Bjone. De ligger på henholdsvis 50., 135.,- og 154. plass med sine 5, 14- og 23 over par.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.