Børsheim trenger topplasseringer

63 DAGER: Det har gått over to måneder siden Knut Børsheims siste turneringsrunde. (Foto: Martin Dølerud/NGF)

Etter nesten to måneder uten turneringsspill skal Knut Børsheim omsider i aksjon igjen denne uken. Med sisteplass på pengelisten må han snart begynne å levere resultater.

Når startskuddet for Open de Andalucia Costa del Sol på Aloha GC i Spania går på torsdag, markerer det starten på Knut Børsheims første turneringsrunde siden han røk ut av Joburg Open i Sør-Afrika 13. januar. Dermed er det 63 dager siden forrige konkurranserunde når han slår ut på første tee om to dager.

 

Årets sesong ble innledet med en 73. plass og en misset cut, og med 1 492 innspilte euro er han for øyeblikket nede på sisteplass på Europatourens pengeliste (211). Dermed gjelder det nå å utnytte de mulighetene han får til det fulle. For å fornye Europatour-kortet må han endte topp 115 på pengelisten når året er omme.

 

I 2011 endte Damien McGrance på 115. plassen med 258 939 euro. Det betyr at Børsheim snart er avhengig av noen plasseringer helt i toppen fremover. Til våren blir det en re-rank på Europatouren, der spillerne tildeles nye kategorier basert på hvordan de har spilt tidlig i sesongen. Klatrer han ikke betraktelig opp pengelisten innen den tid, vil han fortsette å slite med å kvalifisere seg for spill til turneringer.

 

Børsheim har den siste tiden vært på treningsleir i Spania sammen med Team Rio, og var før det på treningsleir i Thailand før bomturen til India, der han akkurat ikke kom med i Avantha Masters. I motsetning til i starten av sesongen har han nå fått forberedt seg på gress, men en kombinasjon av teknikktrening med trener Darren Webster-Clarke, fysisk trening, og nærspill- og puttetrening sammen med "putteguru" Jon Karlsen. Børsheim slet med influensa i starten av Spania-oppholdet, men utnyttet tiden til å trene ekstra mye nærspill, skriver han på sin nye hjemmeside knutborsheim.com. 

 

Bare en uke etter WGC-turneringen på Doral er ukens turnering på i Andalucia uten flere av de største stjernene i feltet, men Børsheim får likevel nok av klassespillere å bryne seg mot. Fjorårsvinner Paul Lawrie deltar. Det  samme gjør spillere som Miguel Angel Jimenez, Robert Rock, Matteo Manassero, Oliver Fisher, Colin Montgomerie og tidligere Masters-vinner Mike Weir.

 

Aloha GC er en par 72-bane, som måler 6 293 meter fra bakerste tee. Et stort antall trær og andre hinder, og raske ondulerte greener preger banedesignet. Vinnerscoren i fjor etter fire runder endte på 12 under par.  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.