Bradley vant etter Furyk-kollaps

SJOKKERT: Keegan Bradley kunne ikke tro sine egne øyne da Furyk misset putten som sjenket Bradley seieren. (Foto: All Over Press)

En dobbelbogey på det siste hullet av Jim Furyk, ga Keegan Bradley en sjokkerende seier i WGC-Bridgestone Invitational. (Se video!)

Turneringen var den store generalprøven til PGA-mesterskapet om fire dager, og dermed er Bradley full av selvtillit når han skal forsøke å forsvare majortrofeet han vant i fjor.

 

Jim Furyk ledet på Firestone gjennom de tre første rundene, og så lenge ut til å marsjere inn til sin første World Golf Championship-tittel.

 

Mange husker hvordan Jim Furyk kollapset i innspurten av U.S. Open for noen uker siden, og atter en gang ble presset for stort for den amerikanske veteranen.

 

Med dobbelbogey på det siste hullet falt han til 12 under par for turneringen, ett slag bak Keegan Bradley som bare noen øyeblikk tidligere hadde rullet i en femmetersputt for par.

 

Seieren tar Bradley opp til fjerdeplass på Ryder Cup-rankingen før han tar fatt på tittelforsvaret på Kiawah Island til torsdag.

 

- Jeg kan fortsatt ikke tro det. Jeg trodde ikke ett sekund at jeg kom til å misse den. Det var utrolig. Jeg satte meg bak ballen og leste putten, og visste nøyaktig hvordan den kom til å falle. Alt jeg trengte å gjøre var å slå den hardt nok, og den var midt i, sa Keegan om par-putten som endte opp med å avgjøre det hele.

 

For Furyk var det nok et "close call" på Firestone. For 11 år siden spilte han playoff mot Tiger Woods, der det tok hele syv omspillshull for å avgjøre det hele i Tigers favør.

 

- Det er ingen grunn til at jeg skulle brukt mer enn fem slag på det hullet. Jeg har ingen andre å skylde på enn meg selv, og nå føles det som jeg står i en tom avgrunn. Jeg er skuffet - jeg så sønnene mine gråte etter runden, og det minner deg på som forelder at man må oppføre seg på riktig måte, og si de rette tingene.

 

- I verste fall burde jeg vært i playoff. Dersom jeg hadde slått mitt tredje slag på green hadde jeg satt press på Bradley til å senke sin putt. Mitt femte slag var derimot min verste putt hele uken, måtte en skuffet Furyk konstatere.

 

I stedet bledet det delt andreplass med Steve Stricker, som avsluttet med en runde på seks under par. Louis Oosthuizen kapret fjerdeplassen. Rory McIlroy og Justin Rose delte femteplassen, mens verdensener-og toeren Luke Donald og Tiger Woods landet på delt 8. plass.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.