Britene herjer i Masters

STØDIGHETEN SELV: Lee Westwood har aldri ledet en major før etter halvspilt turnering. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Tiger Woods henger med i teten, men det er britene som dominerer.

Tiger Woods er ferdig med sin andre runde for året, og som vanlig er han med i teten. Etter en gnistrende 68-runde på torsdag i sin første kompetitive runde etter utroskapsskandalen, en runde som - med litt flyt på greenen - kunne ha endt med enda lavere score, var forventningene store til hva verdenseneren ville klare på fredagens runde.
Godt plassert
Det ble en 70-runde på Tiger, to under par, stødig og fint. Han pådro seg bare en bogey på runden, og ligger godt plassert på en delt tredjeplass før de avsluttende to rundene. Før turneringen ville Tiger antakelig tatt imot den plasseringen med åpne hender.
Men det er britene som setter standarden. Lee Westwood og Ian Poulter har skumle hensikter, ser det ut til. Poulter begynte, i likhet med Tiger, med fire under par torsdag, og fulgte opp med en identisk score fredag.
Dermed er han åtte under par. Det er to slag bedre enn Tiger.
Poulter, som vant årets utgave av World Golf Championships-Accenture Match Play Championship, har aldri ledet noen slagturnering i USA underveis. Hans beste plassering etter to runder i en PGA-turnering er andreplass i The Players Championship i 2009. Hans beste plassering i en major etter to runder er en delt tredjeplass i Masters for to år siden.
Nedtur for Couples
Westwood er også åtte under par.
Fred Couples gikk ut som leder på fredagens runde, men fikk det tøft. Han gikk på 75 slag, tre over par, og falt litt nedover på resultatlisten, men han er fortsatt inne på topp ti. Det samme gjelder for Tom Watson, 60-åringen, som gikk på 74 slag fredag.
Han er dermed likt med Couples.
Flere store navn klarer for øvrig ikke cuten i årets Masters. Padraig Harrington, Justin Leonard, Vijay Singh og Henrik Stenson er bare noen av spillerne som må se resten av turneringen fra sidelinjen.
Det brygger uansett opp til en fantastisk avslutning på turneringen. Phil Mickelson, K.J Choi, RIcky Barnes og Anthony Kim deler tredjeplassen med Tiger, mens spillere som Ernie Els (par), Kenny Perry (-1), Trevor Immelmann (-2) og Søren Kjeldsen (-3) fremdeles har gode muligheter.

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.