Broberg triumferte etter omspill

SVENSK SEIER: Kristoffer Broberg vinner for andre gang på norsk jord i år! (Foto: NGF)

Kristoffer Broberg skrev seg inn i Challenge Tours historiebok, da han  avgjorde tetstriden med Velasco med en formidabel 20 meter birdieputt på det andre omspillshullet.

 

Det var mye nerve og kniving hull for hull i finalerunden i Norwegian Challenge på Byneset søndag. Kristoffer Broberg og Alvaro Velasco startet ut på henholdsvis -20 og -19, og da de ordinære 18 hull var over sto det - 22 på de to konkurrentene. På de første seks hullene gjorde begge par, og de 50-talls tilskuerne som fulgte ballen, kunne tydelig merke at det var intensitet og spenning i fleng. Ryder Cup-spilleren Oliver Wilson, som gjorde sitt livs runde tidligere i uken, rakk aldri å ta igjen de andre to, og endte på en fin 68-runde og delt 4. plass.   

Både Broberg og Velasco gjorde birdie på hull 6, og Velasco satte også en på hull 7, før de begge spilte par etter par. Spanjolen skulle imidlertid gå på en bogey på hull 12, men reddet seg inn med to birdies på 16 og 17. Brobergs birdie på hull 17 og en påfølgende par på begge, resulterte i det dramatiske omspillet.

– Det var fantastisk, sa den 26-årige svensken som vant Challenge Tour for andre gang på rad, og den tredjej gang han spiller en Challenge Tour-turnering.  Han var sliten etter de siste to ukene og gledet seg bare til å bli ferdig, men å bli ferdig på denne måten: –Det var bare helt utrolig!

Velasco hadde lite annet å gjøre enn å gratulere. – Dette er det ikke noe å gjøre med, det var bare en flott putt. Jeg forsøkte å sette en selv, men ballen lå for langt fra hullet, men alt i alt var det en bra uke, sa spanjolen til European Challenge Tour etter runden. 

3. plassen ble  Rafa Enthenique fra Argentina til del, bare ett slag bak Broberg og Velasco, etter å ha avsluttet på seks under par søndag. 

Kristoffer Broberg nærmer seg fast plass på neste års Europa Tour med stormskritt. Neste helg er det nok en Challenge Tour i Danmark. 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.