Brovold legger køllene på hylla

NOK ER NOK: Lars Petter Brovold har blitt lei profftilværelsen. Nå venter jobb som daglig leder i Fredrikstad Golfklubb (Foto: Tom Erik Andersen).

Bare noen få uker etter at Henrik Bjørnstad bestemte seg for å legge opp har Lars Petter Brovold bestemt seg for å gjøre det samme. Men han skal fortsatt jobbe med golf.

Det meldte Fredrikstad Blad fredag. Brovold har vært profesjonell golfspiller siden 2004, men nå er det altså nok. Bak seg har han ett år på Europa-touren, og fem på Challenge-touren. Hans karrierehøydepunkter inneholder en seier i Zürich Open i 2006 da han vant 100 000 kroner, og British Open-deltagelse på St. Andrews i 2005. Det som kun den tredje nordmann noensinne etter Tore Sviland og Per Haugsrud.

Til sammen har han spilt inn 414 000 kroner på Europa-og Challenge-touren. Brovold ble forøvrig også norgesmester i 2007. Før profftilværelsen gjennomførte han fem år på University of Alabama i USA.

Selv om køllene nå legges på hylla for Onsøy-spilleren blir han fortsatt å se i golfmiljøet når han nå trer inn i stillingen som daglig leder for Fredrikstad Golfklubb. 

Lars Petter har stor tro på at klubben skal bli en suksess med et fint anlegg og den bynære beliggenheten, heter det i en pressemelding på klubben sine nettsider.

Spillerprofil på europeantour.comNorsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.