Budstikka: Westrups uttalelser er gjengitt korrekt

Budstikka: Westrups uttalelser er gjengitt korrekt

Caroline Westrup hevder hun er feilsitert. Det sier Budstikka ikke stemmer. (Foto: Getty Images)

Caroline Westrup hevdet seg feilsitert av sin lokalavis i hennes uttalelser om verdensrankingen og Tonje Daffinrud. Budstikka sier til Norsk Golf at deres journalist har gjengitt uttalelsene korrekt.

Norsk Golf omtalte nylig en artikkel som stod på trykk i Asker og Bærums lokalavis Budstikka fredag 16. januar. Der stusset Westrup over logikken til den offisielle verdensrankingen.
 

«Jeg vet ikke hvorfor jeg er der (643 på verdensrankingen journ. anm) . I fjor var jeg rangert som nummer 350. Nå er Tonje Daffinrud foran meg, selv om hun kun har spilt i Europa. Det burde ikke være sånn» uttalte Westrup.
 

Tonje Daffinrud ønsket ikke å kommentere uttalelsen nærmere, og sa til Norsk Golf at hun ønsket den ekstra konkurransen om en plass i Norges OL-tropp velkommen.
 

I helgen fortalte Westrup til Norsk Golf at hun ble feilsitert i Budstikka.
 

– Jeg nevnte aldri hennes navn til avisen. Det var noe de la til selv. Jeg vet at alle de norske er veldig gode spillere, og jeg ville absolutt ikke sammenligne oss. Jeg sa bare at jeg ikke visste hvorfor jeg var så langt bak (på rankingen). Jeg jobber hardt for å nå mine mål, og det vet jeg at de andre gjør også, hevdet hun til Norsk Golf.Sportsleder i Budstikka, André Strømnes sier til Norsk Golf at navnet til Daffinrud står skrevet sort på hvitt i Budstikka-journalistens notatblokk som ble brukt under intervjuet.– Vår reporter er soleklar på at han har gjengitt hennes uttalelser helt korrekt. Jeg har sett notatene hans, og navnet Daffinrud står skrevet i notatblokka. Vi er helt klare på at Westrup sine uttalelser er riktig gjengitt, sier Strømnes til Norsk Golf.Westrup, som nå blir norsk statsborger, er den eneste norske spilleren sammen med Suzann Pettersen med LPGA Tour-kategori i 2015. Hun har likevel både Marianne Skarpnord, Caroline Martens, Tonje Daffinrud, Marita Engzelius og Rachel Raastad over seg på verdensrankingen.Kvinnenes offisielle verdensranking, Rolex Ranking beregnes ut fra resultater de to siste årene, der nye turneringer teller mer på totalpoengene enn eldre turneringer.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.