Bunnløs nedtur for Campbell

SKYGGE AV SEG SELV: Michael Campbell har et stykke igjen til formen som førte til at han vant US Open i 2005. (Foto: Andrew Redington, Getty Images)

Årene etter at Michael Campbell vant US Open, har vært en eneste lang nedtur.

Michael Campbell imponerte alle da han i 2005 avsluttet US Open på Pinehurst med en 69-runde, hvilket betydde at han vant turneringen med to slags margin over Tiger Woods.
Privilegert
Nå, i en alder av 41 år, sliter mannen fra New Zealand med å komme seg under 80 slag. Han har ikke klart cuten en eneste gang i 2010, og det er også en stund siden han har gått en runde på 60-tallet. Han har fem år igjen av sin US Open-billett, men Campbell er ikke i nærheten av sin blendende form fra 2005.
- Jeg gjør min egen greie. Jeg ser på det som det er slik spillet golf er. Jeg føler meg fortsatt privilegert som får lov til å spille spillet jeg elsker, sier han.
Året Campbell vant US Open, var høydepunktet i karrieren hans. Han ble nummer fem i British Open og nummer seks i PGA Championship. Han deltok også i President's Cup.
Elendig form
Men siden det har det gradvis blitt verre. Forrige gang han klarte cuten i en PGA-turnering, var i PGA Championship for to år siden. Der endte han til slutt 13 over par. Han har ikke klart cuten på Europatouren siden september i fjor (European Masters).
Slik sett er neppe Pebble Beach det enkleste stedet å snu ting på. Han har gått over 80 slag i ni av 15 runder på PGA-touren denne sesongen.
- Jeg ser på det store bildet nå istedenfor det lille. Det handler om å jobbe og jobbe, så vil resultatene komme, mener han.
Kilde: Associated Press
Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.