Burn, baby, burn!

Med våren rundt hjørnet slipper TaylorMade løs to nye drivere. Her er den nye Burner'en.

 
Helt siden 1979 og lanseringen av Pittsburgh Persimmon, verdens første masseproduserte driver med metallhode, har TaylorMade hatt et godt grep om dette markedet. De siste årene har spesielt to modeller båret den stolte tradisjonen videre – den alltid populærere Burner’en og den revolusjonerende R9.
 
Burner har vært en av klodens mestselgende drivere i snart et tiår. Etter noen år out-of-bounds, ble den relansert for tre år siden. Og R9 har med sin Flight Control Technology (FCT) sørget for å posisjonere TaylorMade som den mest brukte driveren på de profesjonelle tourene.
 
Men TaylorMade er ikke kjent for å hvile på laurbærene. De kommer med stadige oppdateringer av sine modeller. En glede for mange av oss, men også en utfordring for salgsleddet som knapt har rukket å sette den forrige modeller i butikkhylla før en nye versjon rulles ut av TaylorMade-traileren.
 
Nå har TaylorMade oppdatert både Burner og R9 i 2010-modeller. Burner har fått etternavnet Superfast og R9 har fått lagt til SuperTri.
 
Burner Superfast er fôret på steroider for å gjøre den enda bedre. Den er 14 gram lettere enn forgjengeren, noe som gjør den raskere å svinge og som skal gi lengre slag. I tillegg er slagflaten større enn noen gang. Et mer avrundet køllehode gir bedre aerodynamikk og mindre luftmotstand. Som alt annet i denne køllen er hensikten å kunne svinge raskere for å få mer distanse uten å ofre verken presisjon eller tilgivenhet på balltreff utenfor sweetspot.
 
Burner’en kommer med et lengre skaft enn standard, hele 46,5 tommer. Lengre skaft og større fart på køllehodet betyr lengre slag, men det er også en fare for å miste kontrollen. Derfor er slagflaten øket med 14% i fohold til forgjengeren, noe som gir en større sweetpot og ditto større feilmargin «å gå på».
 
Driveren veier bare 248 gram, hvilket er 14 gram lettere enn forgjengeren – og da snakker vi om en forgjenger som i utgangspunktet var av de letteste på markedet. Vektreduksjonen skyldes i stor grad skaftet, Matrix Ozik Ex-Con 4.8, og et spesiallaget WinnLite-grep, som bare veier 30 gram.
 
Burner SuperFast kommer i loftene 9,5, 10,5 og 13 grader – også i en egen damemodell.
 
Pris 2695,-

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.