Byrd best i gang i Hawaii

Jonathan Byrd leder etter første runde av Hyundai Tournament of Champions på Kapalua, Hawaii. (Foto: All Over Press)

Regjerende mester Jonathan Byrd leder etter årets første runde på PGA-touren i Tournament of Champions.

Byrd hadde en kanonstart med seks birdies tidlig i runden, men dabbet av mot slutten for å signere for en runde på seks under par, 67. Det gir ham en ledelse på ett slag til Martin Laird, Steve Stricker, Webb Simpson og Michael Bradley.

Feltet på bare 27 mann består utelukkende av fjorårsvinnere på PGA-touren, hvorav halvparten av dem klarte å gå under par i sesongåpningen.

- Man er aldri helt sikker på hvordan det kommer til å gå i årets første runde, sier Byrd.

Starten på fredagens åpningsrunde var nærmest en tro kopi av fjorårets førsterunde, der han til slutt endte opp med å vinne turneringen. I 2011 startet Byrd med fem birdies på de syv første hullene. Derfra hullet han ut en wedge på det 10. for eagle, før han rundet av med bare par.

Denne gang hadde han også en knallstart, men mistet mye av momentumet på det niende hullet da han forsøkte å slå driver fra fairway inn i motvinden på par 5-hullet. Innspillet fant greenbunkeren, og han endte opp med å gjøre bogey. Selv var han mer skuffet over avslutningen på runden, der han treputtet det siste hullet for par.

- Du leder turneringen, men ender med å gå av banen flau, avslutter han.(Kilde: pgatour.com)
 

Kristin Moe Khron

Les flere av mine artikler.

Kristin Moe Krohn har vært redaktør for Norsk Golf og norskgolf.no siden 1. April 2011. Tok "grønt kort" den helgen Diana døde, men brukte mange år på å komme ordentlig i gang med å spille golf. Har nå 24 i handicap, bor på Røa i Oslo og er medlem på Asker Golfklubb. Er utdannet siv.ing, men har jobbet med journalitsikk, informasjon og kommunikasjon i 30 år.  Er glad i å gå på ski om vinteren, men stikker gjerne også en tur til varmere strøk for å spille golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.