- Bytter gjerne med Phil

VERDENS BESTE: Luke Donald er en av favorittene før årets utgave av US Open. (Foto: David Cannon, Getty Images)

For Luke Donald er det ikke nok bare å være verdens beste golfspiller. 

Luke Donald, fersk verdensener og utvilsomt den heteste spilleren i verden så langt denne sesongen, har ennå til gode å vinne en majorturnering. Det håper han å gjøre noe med denne uken, når US Open går av stabelen. Donald slår ut sammen med Lee Westwood og Martin Kaymer, henholdsvis nummer to og tre i verden.

- Det er selvfølgelig en stor bedrift å være nummer én, men hvis du spør meg, så ville jeg gladelig byttet det med Phil Mickelsons titler. Det hadde vært fantastisk å ha hans majortitler og hans antall seire. Men jeg skal fortsette å dra veksler på de tingene som har ført meg til førsteplassen, og forhåpentligvis kan jeg sikre meg noen flere titler også, sa Donald tirsdag.

Han vil imidlertid ikke snakke opp sine egne sjanser altfor mye i forkant av turneringen.

- Det er farlig å gå og forvente for mye eller komme inn i en turnering og forvente å vinne. Men jeg forventer å gjøre det jeg vet jeg kan, og målet er selvfølgelig å ha en sjanse på søndag og være med i toppen. Jeg har vært der mye i det siste, og det er ingen grunn til at jeg ikke kan gjøre det denne uken.

Regjerende mester Graeme McDowell er enig.

- Jeg har spilt med Luke en del ganger denne sesongen, og han har virkelig vært imponerende. Jeg har alltid visst at han hadde et bra wedgespill og en herlig stroke på greenen. Men nå driver han også mye bedre. Han har hele pakka nå, sier GMac.

Her kan du følge US Open

Kilde: golf365.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.