C More Norge overtar TV-rettigheter fra Viasat Golf

C More Norge overtar TV-rettigheter fra Viasat Golf

FRA VIASAT TIL C MORE: C More overtar PGA Tour-rettighetene fra og med 2016. (Foto: Getty Images)

C More Norge overtar TV-rettighetene til PGA Tour fra Viasat fra og med 2016. Det bekrefter C More Norge til Norsk Golf. 

Golfsendingene fra den amerikanske PGA-touren har i en årrekke vært vist på Viasat. De eksisterende TV-rettighetene utløper etter 2015, og har den siste tiden vært oppe til forhandling. 

Nå bekrefter sjef for C More Norge, Steinar Brændeland til Norsk Golf at C More overtar rettighetene, med virkning fra 2016 til 2021.

– Ja, det er riktig. Vi har kjøpt rettighetene på et nordisk nivå. Nå skal vi se på hvordan vi løser oppgaven for det norske markedet. Akkurat nå er vi i en liten mellomfase i forbindelse med oppkjøp fra TV 2, og trenger litt tid i forhold til Konkurransetilsynet. Men det ligger ingen dramatikk i dette, forteller Brændeland.

Steinar Brændeland i C More Norge. (Foto: C More)

(Les også: TV 2 kjøper C More Norge)

Ikke majors og Ryder Cup

Rettighetene gjelder PGA-touren, web.com Tour, Champions Tour, og arkivbilder fra klassiske PGA Tour-turneringer.

Majorturneringer, Ryder Cup, European Tour og LPGA Tour vil imidlertid forbli i Viasat sin regi. Dermed blir norske golfsendinger nå splittet over to ulike kanaler.

– Viasat har rettighetene til PGA-touren ut 2015. Viasat har også rettighetene til Europa-touren, LPGA-touren, Ryder Cup, World Golf Championships og alle major-turneringene. Alle rettigheter som plasserer Viasat i en unik posisjon hva gjelder å tilby eksklusiv golf på TV, uttaler Viasats sportssjef, Stian Kleppo i en kommentar til Norsk Golf.

PGA Tour-sendingene blir gjort tilgjengelig for alle C Mores abonnenter.

I følge deres nettsider koster sportspakken i dag 299 kroner måneden. Den inkluderer i dag blant annet Tippeligaen, spansk og italiensk fotball, Europa League, tennis, motorsport og UFC-kampsport.

Tilgang til golf på Viasat koster på sin side fra 199 kroner i måneden.

 Vi har kjøpt rettighetene på et nordisk nivå. Nå skal vi se på hvordan vi løser oppgaven for det norske markedet

C More Norge

Skal du få med deg alt av golf, risikerer du dermed å måtte betale opp mot 500 kroner i måneden.

Dette forutsetter at ikke PGA Tour-sendingene tilgjengeliggjøres på en av TV2s gratiskanaler, dersom deres oppkjøp av C More godkjennes av konkurransetilsynet.

Det er også foreløpig ukjent hvorvidt Viasat vil justere ned abonnementspris etter at PGA Tour-turneringene forsvinner.

(Hva synes du om nyheten om at C More overtar PGA Tour-rettighetene? Si din mening i kommentarfeltet under!)

Sverige og Danmark viktigst

Brændeland i C More sier til Norsk Golf at golfrettighetene primært er kjøpt inn for å dekke store kundemasser i Danmark og Sverige. Bare i Sverige blir PGA Tour-sendingene nå gjort tilgjengelig for en halv million husstander.

Administrerende direktør i C More Sverige, Manfred Aronsson sier til golf.se at det vil bli mer svensk fokus på de nye sendingene. De vil i større grad ha svenske reportere på plass på turnering, og med svensk studio i de største turneringene.

Brændeland sier det kan bli svenske innslag også på de norske sendingene, men at dette er for tidlig i prosessen til å si noe om.

– Jeg antar det blir trekk av svensk vinkling der det ikke finnes gode internasjonale feeder og kommentatorer. Det er noe vi må få klarhet i tiden fremover. Det er alltid kostnader tilknyttet slik produksjoner, sier han til Norsk Golf.

Viasat Golf Norge rullerer i dag på de tre kommentatorene Per Haugsrud, Hallvard Flatland og Fredrik C. Kracht.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

Hva synes du om nyheten om at C More overtar PGA Tour-rettighetene? Si din mening i kommentarfeltet under.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.