Cabrera-Bello holdt hodet kaldt

SIN ANDRE: Rafael Cabrera-Bello tok sin andre Europatour-seier i karrieren søndag. (Foto: All Over Press)

Lee Westwood klarte ikke å bevare ledelsen under avslutningsrunden av Omega Dubai Desert Classic.

Rafael Cabrera-Bello beviste søndag at han klarer å holde nervene i sjakk selv når det gjelder som mest. Utgangspunktet for spanjolen før runden var ett slag bak verdenstreer Lee Westwood, og med en bunnsolid avslutningsrunde på fire under par (68), uten bogeys på scorekortet klatret han til slutt forbi engelskmannen. Dermed sikret han seg sin andre Europatour-seier i karrieren. 

 

Dog, det er nok en mager trøst for Westwood, at hans delte andreplass med Stephen Gallacher sørger for at han vipper Rory McIlroy ned fra andreplassen på verdensrankingen, når den oppdaterte listen slippes mandag morgen.

 

Cabrera-Bello, som også ledet etter den første runden, blir den tredje spanjolen på rad som vinner i Dubai. I fjorårets utgave av turneringen vant Alvaro Quiros, mens Miguel Angel Jimenez trakk det lengste strået i 2010.

 

- Det føles helt utrolig, og det har vært en spektakulær uke for meg Med så mange store navn er jeg virkelig stolt av meg selv. Jeg kjempet, jeg holdt meg rolig, og gjorde alt jeg har lest man skal gjøre i slike situasjoner, sa han ekstatisk etter runden. 

 

Nå er han del av et celebert selskap spanjoler:

 

-Jeg er virkelig stolt og glad for at navnet mitt skal graveres på det samme trofeet som Ballesteros, Olazabal, Jimenez og min gode venn Alvaro. Det føles utrolig å kunne ta del i den samme historien som dem.

 

- Dette vil åpne mange dører for meg, og var nettopp det spranget i karrieren min jeg var ute etter og som jeg har jobbet hardt for.

 

Neste Europatour-turnering slår i gang i India torsdag. Knut Børsheim er i skrivende stund nummer 10 på reservelisten til Avantha Masters, 11 plasser over der han var for bare noen dager siden. Er han heldig vil også han være å finne i startfeltet på DLF Golf & Country Club i New Dehli.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.