Caddie kan bli PGA-spiller

JEPP, DET ER HAN TIL HØYRE: Brett Waldman har en god mulighet til å kvalifisere seg inn til PGA-touren neste sesong. (Foto: Sam Greenwood, Getty Images)

Camilo Villegas kan bli nødt til å finne seg en ny caddie.

Årsaken er at Brett Waldman, colombianerens nåværende caddie, er såpass god til å spille golf selv at han er kommet videre til siste ledd i kvalifiseringen til neste års PGA-tour.

Waldman gikk på 68 slag under den siste kvalikrunden på TPC Craig Ranch utenfor Dallas i forrige uke, hvilket kvalifiserte han for neste runde av Q-School. Waldman er bare en av ni spillere som også deltok i før-kvalifisering, som fremdeles lever i håpet. Og nå står altså bare det siste hinderet i veien for den store drømmen.

Det som er litt spesielt med Waldman, er at han nesten ikke spiller golf lenger.

- Noen av gutta som lever av dette, de spiller og trener året igjennom. Brett tar fram køllene i en måned og kommer seg til siste trinn i kvaliken, sier Lance Bennett - mannen som bar køllene til Waldman under de to foregående kvalikene.

Waldman forsøkte seg også i 2002, da han ikke kom seg forbi andre ledd. Han bestemte seg da for å legge opp som spiller og bli caddie isteden. Han har hatt køllene til Tom Pernice Jr og Ben Crane, mens han for tiden har kontroll på Camilo Villegas' køller. Men det var Waldmans kone og venner som sa at han burde gi det et siste forsøk.

- Jeg trodde aldri jeg skulle komme meg til det siste trinnet. Å spille på PGA-touren har alltid vært en drøm for meg, men jeg ante ikke hvor realistisk den kunne være med null trening og en fulltidsjobb.

Men nå får han støtte fra alle kanter. Steve Williams, Tigers caddie, tekster Waldman stadig vekk med støttende ord.

Waldman har noen tøffe valg foran seg, selv om han ikke skulle klare å få PGA-kortet. De neste 50 som ikke klarer det, får fulle rettigheter på Nationwide Tour. Og selv om Villegas skulle gjøre det skarpt, og sånn sett bidra til en fyldig lønningspose, er det aldri godt å vite hva Waldman selv kan klare å få til.

Spennende blir det i hvert fall å følge Waldman og se hvordan han gjør det.

Kilde: pgatour.com


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.