Caroline Westrup legger opp

Caroline Westrup legger opp

Caroline Westrup må legge golfkøllene på hylla etter flere år med skadeplager i håndleddene. (Foto: Getty Images)

Norsk-svenske Caroline Westrup har slitt med skader i håndleddet de tre siste årene. Nå tvinger det henne til å legge opp.

Det skriver hun på sin Facebook-profil:

«Siden jeg var liten jente, var min største drøm å spille på LPGA-touren, en drøm som ble oppfylt etter mye hardt arbeid. Jeg er ekstremt fornøyd med hele golfkarrieren, der høydepunktet var å vinne World Amateur, tre ganger europamester, fire ganger All American-utmerkelse på college, og best av alt å vinne som profesjonell. Det er med en bittersøt følelse jeg legger opp fra golf i år. Jeg har slitt med håndleddsskader i begge håndleddene de tre siste årene. Jeg fikk beskjed fra legen om at jeg måtte leve med dette resten av karrieren.», skriver 32-åringen, som også opplyser om at hun nå blir golftrener på IMG-akademiet i Brandton i Florida.

Westrup, som representerer Bærum GK, ble norsk statsborger i januar 2015, og kort tid etterpå ble det klart at hun også var tatt ut til golfforbundets proffsatsing Team Norway. Oppholdet i Team Norway varte imidlertid bare et år.

Westrup spilte brorparten av sin proffkarriere på amerikanske Symetra Tour, nivå 2 i USA, hvor hun vant sin eneste turnering i Sioux Falls Greatlife Challenge i South Dakota i september 2015. Ifølge Aftenposten vurderte hun å legge opp allerede den gang, men seierssjekken på 262 000 kroner endret de planene. https://www.aftenposten.no/100Sport/ballsport/Skulle-legge-opp--sa-vant-hun-262000-194533b.html

Westrup endte med syv topp-10-plasseringer på syv sesonger på Symetra Tour. Hun har også fått spille flere turneringer på øverste nivå LPGA Tour, men der fant hun seg aldri til rette med 16 missede cuter på 18 forsøk.

Caroline Westrup er for øvrig datteren til Charlie Westrup, tidligere sportssjef i Norges Golfforbund og trener for Suzann Pettersen da hun var junior.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.