Casey: - Det ble for teknisk

FOKUS FRAMOVER: Paul Casey er klar for nye turneringer i 2011. Og han er svært sugen på nye titler. (Foto: Ross Kinnaird, Getty Images)

Paul Casey vet hva han skal gjøre annerledes i 2011.

Engelskmannens 2010-sesong vil kanskje best bli husket fordi han ikke kom med på Colin Montgomeries Ryder Cup-lag, til tross for en ranking vel inne blant verdens ti beste. Seirene uteble også for briten i 2010, som likevel har snust på topp-plassene en rekke ganger.

Slutten av et kalenderår er gjerne tid for å dvele litt ved hva som har gått bra og hva som har gått galt, og Casey har forklaringen på sin manglende supersuksess: at ting er blitt for teknisk i 2010, og at noe av killerinstinktet er blitt borte på veien.

- Det var veldig nære å bli et fantastisk år. Totalt sett er jeg litt skuffet og frustrert over at jeg ikke vant. Jeg spilte en god del god golf, ga meg selv muligheter, men klarte ikke å ta vare på dem. Så i det perspektivet er jeg ikke fornøyd, sier han til Reuters.

Casey hadde sju topp ti-plasseringer på 17 turneringer på PGA-touren, deriblant to andreplasser.

- Jeg føler at jeg har gjort fremskritt, og jeg er en bedre spiller nå enn jeg var før. Men du må være villig til å risikere litt mer for å klare å vinne. Å spille pent og rent og fornuftig er bra, og noen ganger gir det deg resultater, men noen ganger må du være litt mer aggressiv. I fortiden har jeg vært ganske god til å ta vare på vinnermuligheter. Hvis jeg har vært i nærheten, så har jeg vunnet.

Men så altså ikke i år.

Nå ser engelskmannen fram mot en ny sesong, og han har målene klare.

- Det er fortsatt majorturneringene. Prestasjonene til tre Europatour-baserte spillere (Louis Oosthuizen, Graeme McDowell og Martin Kaymer, red.anm) viser hvor åpent det er akkurat nå. De er alle fantastiske spillere, men jeg tror det er 20 spillere i verden nå som sier at de ønsker seg den første majortittelen, sier Casey.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.