Casey: - Det spiller ingen rolle

BOR I USA: Paul Casey har skaffet seg et hus i USA, og trives godt med det. (Foto: Stanley Chou, Getty Images)

Paul Casey tror debatten om USA eller Europa er overdrevet.

Engelskmannen tror det ikke lenger er viktig om verdens beste spillere deltar regelmessig på PGA-touren eller om de frister tilværelsen på Europatouren - eller begge.

I løpet av de siste ukene har Lee Westwood, Rory McIlroy og Martin Kaymer - alle spillere blant de ti beste i verden - sagt takk, men nei takk til PGA-touren. Andre har gått motsatt vei, så som Charl Schwartzel og Louis Oosthuizen.

- Jeg tror at uke inn uke ut så er det ingen tvil om at PGA-touren er sterkere når det gjelder bredde. Men det er også sju europeere blant de 11 beste i verden, så kvaliteten på startfeltene i Europa uke inn og uke ut er også ekstrem høy. Så jeg tror ikke det spiller noen rolle. Disse gutta er fokusert på å spille de største turneringene i verden. Jeg tror ikke det spiller noen rolle hvor de har sitt hjem, mener 33-åringen.

For Caseys del er valget enkelt.

- Jeg har det fortsatt bra med å spille verden rundt. Fordi jeg bor i USA, og det er veldig lettvint for meg å spille der, sier briten som også har amerikansk kone.

Det eneste negative han ser for de som velger å bli værende i Europa, er at de går glipp av det svært lukrative FedExCup-sluttspillet. Seiersbonusen på ti millioner dollar havnet i lommene på årets vinner Jim Furyk.

- Det er mye penger, men på den annen side - de kan tjene masse penger i Europa også. Og alt dreier seg ikke om penger, men om hvor du vil tilbringe tiden din og hvor du ønsker å spille.

Kilde: Press Association


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.