Caseys tunge dag

TØFF DAG PÅ JOBB: Paul Casey gjorde sine saker bra på sisterunden av The Barclays, til tross for at han ikke ble tatt ut til Ryder Cup-laget. (Foto: Scott Halleran, Getty Images)

Paul Casey og Justin Rose var fryktelig skuffet etter at de ikke kom med på Ryder Cup-laget.

Paul Casey sjekket aldri mobilen sin etter The Barclays for å sjekke om han hadde kommet med på Ryder Cup-laget.

Han trengte ikke.

Han visste at han ikke hadde kommet med.

- Vanskelig
Verdensnieren spilte søndagens siste runde av The Barclays sammen med Padraig Harrington. På det sjuende hullet la Casey merke til at Harringtons kone Caroline ga to tomler opp til sin ektemanns caddie.

- Caroline er en god venn. Hun hadde sagt noe til meg hvis jeg hadde blitt tatt ut. Da visste jeg at det ikke hadde skjedd, sa Casey etterpå.

Det kom aldri til å bli noen enkel beslutning for kaptein Colin Montgomerie, særlig ikke etter at Edoardo Molinari senket birdies på de tre siste hullene for å sikre seieren i Johnnie Walker Championship. Det betydde i praksis at Monty måtte vrake enten Harrington, Casey, Luke Donald eller Justin Rose. Skotten valgte å gå for Donald og Harrington.

På spørsmål om hvordan det var å spille de siste 12 hullene med Harrington, som Casey visste hadde kommet med på laget, svarte engelskmannen:

- Det var vanskelig. Kan jeg gå nå?

- Interessant valg
Paul Casey har deltatt i de tre siste Ryder Cup-turneringene, og er altså ranket som verdens i øyeblikket niende beste golfspiller. Likevel får han altså ikke være med. Det forundrer nok mange.

Justin Rose var også en svært skuffet mann. Rose har vunnet to turneringer på PGA-touren i år.

- Jeg trodde jeg hadde en god mulighet. Når Paul Casey heller ikke ble tatt ut, er det et interessant valg. Jeg tror ikke mange ville valgt de tre.

Donald har 5-1-1- i de to Ryder Cup-turneringene han har spilt i. Harrington er 0-7-2 på de to siste. Han har deltatt fem ganger tidligere.

Donald satt ut
Luke Donald hadde en forrykende start på sisterunden av The Barclays søndag. Han åpnet med seks strake birdies, rundet på 28 slag, før han fikk beskjeden om at han var tatt ut på Ryder Cup-laget på hull ti. Det var neppe noen tilfeldighet at det ble bogeys på de tre neste hullene.

- Det satte meg ut litt. Jeg prøvde å få det ut av hodet mitt og bare spille golf. Men jeg gjorde ingen god jobb på back nine, forklarte han etterpå.

Donald synes synd på Casey, som for øvrig har Donalds bror Christian som caddie.

- Det var antakelig en av de vanskeligste uttakene til Ryder Cup noen gang. Spillere i topp ti visste ikke om de kom med. Det var mye spenning, og jeg er selvfølgelig veldig glad for å være tilbake på laget.

Kilde: pgatour.com

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.