Challenge-oppkjøringen i gang på Hauger

INNSPILL: Våre norske Challenge-håp bruker de kommende dagene til å forberede seg til torsdagen. (Foto: Christian Døvle)

Mandag begynte våre norske håp de første forberedelsene til Norwegian Challenge på Hauger.

- Disse innspillsrundene er helt avgjørende for spillerne, det er helt essensielt at de lærer seg banen, sier tidligere proff og nå golfkommentator Per Haugsrud til Norsk Golf, som sammen med landslagstrenerne Henrik Bjørnstad og Øyvind Rojahn fulgte noen av de norske gutta på Hauger mandag.

- Det er en ganske tricky bane med mye opp og ned, og da er det viktig at de gjør seg kjent med den. Spillerne virker kanskje avslappet nå, men det blir nok noen høye skuldre og litt nerver på torsdag, sier Rojahn. 

Bløt bane

I kraftig og sur vind, på en bane som har holdt seg overraskende bra i det kraftige regnværet de siste dagene, startet spillerne forberedelsene på det som kommer til å bli en bane som spiller vanskelig. Knut Børsheim, Joakim Mikkelsen, Eirik Tage Johansen og Elias Bertheussen gikk i ball sammen mandag, med hver sin baneguide fylt opp med notater. Og med 20 norske spillere i startfeltet torsdag, hvorav halvparten av dem blir debutanter på Challenge-touren, er det knyttet stor spenning til hva de norske spillerne kan få til.

Basert på tidligere prestasjoner på touren i år må nok Espen Kofstad belage seg på å være den største favoritten til å hevde seg blant de norske gutta, og Losby-golferen gleder seg stort til å endelig konkurrere hjemme i Norge igjen.

- Det er litt ekstra stas å spille hjemme i Norge, og jeg håper så mange som mulig møter opp for å se på. Det hadde vært helt rått å gå i min første lederball på Challenge-touren på søndag. Uansett så gleder jeg meg veldig!

Kofstad ligger på en 24. plass på Challenge-tourens Order of Merit-liste, når ti turneringer gjenstår av sesongen. Det betyr at han må klatre fire plasser innen året er omme for å sikre seg automatisk kvalifikasjon til neste års Europa-tour. 

En annen som gleder seg er Knut Børsheim, som i likhet med Kofstad er inne på sin første sesong på Challenge-touren. I helgen endte han på tredjeplass på Ecco-touren i Danmark, noe som lover godt til ukas konkurranse.

- Det er klart det hjalp veldig på selvtilliten. Det var litt opp og ned i starten av sesongen, men det gjorde godt med en så god plassering. Nå gjelder det bare å bygge videre på det jeg har jobbet med i uka som kommer, sier han.

Vanskelige greener

Under innspillsrunden ble det tydelig klart hva som blir de to nøkkelfaktorene denne uken: å mestre den utfordrende vinden, og plassere seg riktig på de store ondulerte greenene.

- Banen spiller ganske lang slik den er nå. Puttingen blir som alltid viktig, men det er avgjørende at man treffer ballen bra på denne banen. Greenene er såpass vanskelige med mye onduleringer at man må legge seg nærme for å klare å senke puttene, lyder Henrik Bjørnstad sin oppsummering av hva som blir avgjørende denne uka.

Og at greenene er utfordrende var det ikke vanskelig å se. Ved flere tilfeller slo spillerne tilsynelatende gode slag, som rullet av green fordi de havnet på feil side av flagget.

Norwegian Challenge blir årets tredje proffturnering på norsk jord etter Nordea Tour på Drøbak og Ecco Tour på Mørk, men selv om det nå er europas nest beste spillere som nå skal i aksjon blir det nok ikke realistisk å forvente seg like mange birdies som det var da. Men at vi får se golf fra øverste hylle er det ikke noen tvil om.

- Det er nok noen fremtidige Ryder Cup-spillere ute på banen her denne uken, sier Per Haugsrud mens Øyvind Rojahn nikker bekreftende ved hans side.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.